Sarayköy’ün Bala Mahallesinde yaşamını sürdüren 77 yaşındaki Ayşe Özdemir, 6 çocuk annesi bir kadın. Hayatı boyunca büyük zorluklar yaşayan Ayşe Özdemir’in 5 çocuğunun ve eşinin vefatından sonra geriye sadece 1 kızı kaldı. Ayşe teyze, bir hayırseverin zamanında kendisine barınması için verdiği kötü durumda olan eski bir evde  zor şartlar altında yaşıyor.

Yaşlılığı ve sağlık sorunları nedeni ile de çalışamayan Özdemir. Eşinden kalan maaş ile geçinmeye çalışıyor. Aylık olarak aldığı parayı ise 3 çocuk annesi kızı ile birlikte harcıyor. Ayşe teyzenin hayatını tamamen değiştiren bir başka olay ise 4 yıl önce geçirdiği trafik kazası. Başına gelen bu talihsiz olaydan sonra bacağı kırılan Özdemir, geçirdiği operasyonlardan sonra bacağına platin takılmış ama tabi ki eski haline dönmemiş bir de yaşlılığın verdiği yük ile daha da hayatını zorlaştırmış.

Kişisel ihtiyaçlarını ve ev için gerekli ihtiyaçlarını giderebilmesi için ayakta durması gerekiyor ama kazadan sonra durumu kötüleşen Ayşe Özdemir’in aslında tek bir isteği var o da ihtiyaçlarını giderebilmek için bir akülü aracı olmasını çok istiyor. Ayşe Özdemir,” Eşim ve çocuklarım vefat etti. Bir kızım kaldı oda 3 çocuk annesi. Bana da eşimden bir maaş kaldı onun da bir miktarını kızıma veriyorum arta kalanını da kendi ihtiyaçlarımı gidermek için kullanıyorum. 4 sene evvel bir kaza geçirdim. Araba çarptı bana ve sol bacağım kırıldı. Hastaneye kaldırıldım ameliyat oldum. Ama işte tutmuyor eskisi gibi olmuyor hiç bir de yaşlandım. Yürürken çok zorlanıyorum. ağrılarımda oluyor. En azından akülü bir araç olursa gündelik işlerimi çok daha rahat halledeceğim.”  dedi.

Kaynak:sarakoy.com.tr

Editör: TE Bilişim