Koronavirüs nedeniyle sokağa çıkmaları kısıtlanan 0-14 yaş aralığındaki çocuklar 11.00-15.00 saatlerinde getirilen serbestlik ile uzun aradan sonra sokağa çıktı.

Uzun aradan sonra Sarayköy’deki park alanlarına ve sokaklara çıkacak olan çocuklar için Sarayköy Belediyesi sıkı bir çalışma yaptı. Çocukların 4 saatlik sokağa çıkma zamanlarını hijyenli bir ortamda geçirmeleri için belediye ekipleri parkları, oyun gruplarını ve sokakları dezenfekte etti.

Daha sonra sokağa çıkan çocukları dezenfekte edilmiş balonlarla karşılayan belediye ekipleri, çocuklara sosyal mesafeye dikkat etmelerini, ellerini ağızlarına ve burunlarına götürmemelerini ve maskesiz dolaşmamaları gerektiği bilgilerini verdi.

Ekipler maskesiz evlerinden çıkan çocuklara da maske dağıttı.

Çocukların sağlıklı bir ortamda zaman geçirmeleri için sıkı bir çalışma yürüttüklerini belirten Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “ Koronavirüs salgını nedeniyle evlerinde uzun süre kalan çocuklarımızın parklarda, sokaklarda eksikliklerini hep hissettik. Bugün 4 saatliğinede olsa çocuklarımızın kahkahalarını duymak bizlere de iyi geldi. Çocuklarımızın onlara tanınan 4 saati hijyen içinde geçirmeleri için parklarımızda ve çocuklarımızın yoğunluk göstereceği alanlarda dezenfekte çalışmaları yaptık. Ardından sokağa çıkan çocuklarımızın maskeli olmalarına dikkat ettik. Maskesi olmayan çocuklarımıza maskelerini biz temin ettik. Tabi ki yüzlerinin gülmesi en büyük isteğimiz olduğu için dezenfekte edilmiş balonlarımızı hediye ettik” dedi.

Editör: TE Bilişim