Denizli Haber - Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ın da desteğiyle 2014 yılından bu yana devam eden ağaçlandırma seferberliği ile ilçede bir milyonu aşkın fidan toprakla buluştu. Her sene sürdürülen fidan dikim çalışmaları bu yıl da devam etti.  Yeşil alanları genişletme çalışmalarında uzun ömrü ile dikkat çeken çınar fidanları, Sarayköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından toprakla buluşturuldu.

Bahara hazırlık çalışmalarına da devam eden belediye ekipleri, ağaçların düzenli ve sağlıklı gelişimini sağlamak, rüzgâr ve fırtınalı havalarda tehlikeyi en aza indirmek, ağaçlara istenilen formu vermek, çiçeklenme miktarını ve kalitesini arttırmak amacıyla mevcut ağaçların mevsimlik bakım ve budama işlemlerini de gerçekleştiriyor.

Ayrıca ekipler, parklarda zamanla tahribat gören oyun gruplarının, spor ekipmanlarının ve oturma banklarının periyodik bakım ve onarımını yapıyor.

“Daha yeşil bir Sarayköy” için çalışmalarına yenilerini ekleyerek sürdürdüklerini belirten Belediye Başkanı Ahmet Necat Özbaş, “ Bir şehrin güzelliği yeşil alanına verdiği değer ile ortaya çıkar. Ağaçlandırma çalışmalarımız her sene uygun zamanlarda ekip arkadaşlarımız tarafından gerçekleştiriliyor.  Yeşil alanlarını, ağacını kısacası doğasını koruyan bir ilçeyiz. Pamukkale Üniversitesi Sarayköy Meslek Yüksekokulu binamızın projesini yaparken alan içindeki ağaçlarımızı dikkate alarak onlara zarar vermeyecek şekilde projesini çizmiştik ve her ağacımızın tanımını oluşturmuştuk. Görevimiz boyunca ağaçlandırma ve yeşil alanlarımızın bakım çalışmalarına devam edeceğiz. Gelecek nesillerimize daha yaşanabilir bir ilçe bırakmak için emin adımlarla ilerliyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilişim