Denizli Haber - Sarayköy Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi’nde üniversiteye hazırlık kursunda bulunan öğrenciler YKS provasındaydı. Sınava bir hafta kala YKS’nin psikolojisini yaşayarak heyecanlarını yenmeleri için Sarayköy Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi öğretmenleri sınavın birebir aynısını yaptı.

Gerçeği aratmayan deneme sınavında öğrenciler giriş belgeleriyle kuruma alınarak üst aramaları yapıldı. Deneme sınavında öğrencilere 5 sınıf ayrıldı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında düzenlenen deneme sınavı TYT-AYT olmak üzere 2 gün boyunca devam etti.

Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, öğrencileri sınav öncesi ziyaret ederek motivasyon konuşması yaptı. Başkan Özbaş, öğrencilere her zaman yanlarında olduğunu belirterek, “ Başaracağınıza inanın. Tabi ki heyecanlanacaksınız ancak heyecanınız ‘yapamayacağım’ endişesi olmasın. İsteklerinizi ve sınavdan beklentilerinizi düşünerek yapabileceğinize inanın.  Hayaliniz başarmak ise aklınıza başarısızlığın girmesine izin vermeyin. Galibiyette, başarı da, mutluluk da, hedeflere ulaşmada ‘ben yapabilirim” düşüncesindedir. Bizler sizlere inanıyoruz. Sizlerin eğitiminizde, yaşamınızda kısacası hayatınızda başınızın sıkıştığı her anda ben buradayım. Her zaman beni arayabilir ve ziyaret edebilirsiniz” dedi.  

“YKS PROVASI İLE SINAV HEYECANIMI YENDİM”
Lise son sınıf öğrencisi Deniz Gencay, “ Sosyal Etkinlik Merkezi’nin bana çok yararı oldu. TYT bölümüm biraz eksikti. Kursa gelerek eksikliklerimi tamamlama fırsatım oldu. YKS’nin de provasını yaptık. İlk kez sınava gireceğim için beni neler bekliyor, ne yapmam lazım pek bilmiyordum. Burada yapılan son sınav ile heyecanım biraz yatıştı, sınav öncesi yapılması gerekenleri daha iyi öğrendim” diye konuştu.

“SINAVA ARTIK HAZIRIM”
YKS’nin birebir aynısının yapılmasının heyecanını azalttığını belirten öğrenci Fatma Tuman, “Uzaktan eğitim olduğu için okula gidemediğimiz zamanlar Sarayköy Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi’nde verilen kursa gelerek eksikliklerimi kapattım. Çok ilerleme kaydettim. YKS öncesi gerçekleştirilen deneme sınavı da benim için çok iyi oldu. Çok memnun kaldım. Sınav öncesi çok heyecanlanıyordum. Şimdi heyecanımı attım. Artık tamamın hazırım” şeklinde konuştu.  

Babadağ ilçesinden Sarayköy Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi’nde eğitim almaya geldiğini belirten İbrahim Okan Işıkdemir, “Mezun grubundaydım ve kurs ile eksikliklerimi kapattığımı düşünüyorum. Sınav öncesi son sınavda kendimizi daha iyi gördük” dedi.
 

Editör: TE Bilişim