Denizli Haber - Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı tedbirler titizlikle alınmaya devam ederken Sarayköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idarecileri ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü pandemiye karşı kolları sıvadı.

Sarayköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik ve Elektronik öğretmeni Özer Mısırcı’ya ait ozon cihazının okulda üretiminin yapılması için Sarozon projesi hazırlandı ve Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderildi. Bakanlık tarafından kabul edilen projenin ardından Sarayköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Sarozon atölyesi kuruldu.

Atölyede üretilen makinenin havadaki oksijeni ozona dönüştürerek belirli aralıklarla bulunduğu ortama temiz havayı verdiği belirtildi. Havadaki virüsleri, bakterileri, küf, mantarları temizleme özelliğine sahip olan ve Covid-19’a meydan okuyacak ozon makinesi için okul adına SAROZON markası ile patent başvurusunda bulunulduğu aktarıldı.

Atölyede başlatılan çalışmanın ardından 25 tane SAROZON makinesi üretildi. Proje içerisinde yer alan İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Akhan, Sarayköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Yusuf Bakıt, Elektrik ve Elektronik öğretmeni Özer Mısırcı, Tekstil Teknolojileri Öğretmeni Fuat Yerlitaş, Sarozon makinesini Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’a hediye etmek için ziyaret etti.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNDEN TEŞEKKÜR

Pandemi sürecinde öğretmenlerin gayreti ile önemli bir projeyi hayata geçirdiklerini aktaran İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Akhan, “ Döner sermaye kuruluşu tamamlandıktan sonra seri üretime başlanacak. Okullarımızın açılmasına yakın tedbirlerimizi alırken virüs ve bakteriye karşı etkili bir çözüm olacak olan ozon makinemizi okullarımızda kullanmayı düşünüyoruz. Projemizde emeği geçen Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal Varın Numanoğlu başta olmak üzere SARAZON’un yapımında desteğini esirgemeyen Daire Başkanımız Recep Altın’a ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’a, İl Şube Müdürümüz Mahmut Gürhan’a, Sarayköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Yusuf Bakıt’a, Elektrik ve Elektronik öğretmeni Özer Mısırcı’ya, Makine Teknolojisi öğretmeni Cüneyt Yüksel’e, Tekstil Teknolojileri Öğretmeni Fuat Yerlitaş’a, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Bayram Aktulun’a ve Metal Teknolojisi Öğretmeni Ahmet Cemal Doğruoğlu’na çok teşekkür ederiz” dedi.

OZON MAKİNESİNİN KULLANIM ALANLARI

Seri üretime geçilmesinin ardından öğrencilerle birlikte SAROZON’u üretmeye başlayacaklarını aktaran Sarayköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Yusuf Bakıt, ozon makinesinin otel odaları, konferans salonları, ev ve okullarda koku giderimi ve hava temizlemesi, restaurant, kafeterya, bar ve sigara içilen odalar, iş yeri ofisler, muayenehaneler, eczaneler, sağlık merkezlerin, ambulanslar, hayvan çiftlikleri, toksinlerin giderilmesi, sera ve tarımda verimin artırılması, çiçeklik, petrol istasyonlarının tuvalet temizliği ve koku giderimi, otel ve restaurant mutfaklarının (yüzey ekipman ve buzdolabı) sterilizasyon, ofis ve toplu alanlardaki su sebillerinin dezenfeksiyonu, gıda ve soğuk hava depoları, Market ve manavların açık bölümlerinde kullanıldığını aktardı.

BAŞKAN ÖZBAŞ: “HER ZAMAN YANINIZDAYIZ”

Sarayköy’de ozon makine üretiminin Sarayköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde başlamış olmasından dolayı gurur duyduğunu aktaran Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “Emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederim. Meslek liselerimiz pandemi sürecinde ülkemize çok katkı sağladılar. Bizlerde maske üretiminde destek almıştık. Şimdi de pandemi sürecine biraz olsun şifa olabilecek bir cihazın Sarayköy’de üretime başlayacak olması beni çok heyecanlandırdı. Her zaman yanınızdayız” dedi.  

Editör: TE Bilişim