Sarayköy Belediyesi yaz ve kış spor okulları il, bölge ve Türkiye müsabakalarında adından söz ettirdi

Sarayköy Belediyesi yaz ve kış spor okulları binlerce öğrenciyi spor ile buluşturuyor. Spor ile bir araya gelen gençler sorumlu antrenörleri ile müsabakalara katılarak ülkede Sarayköy ismini sporda üst basamaklara çıkarıyor. Yaz ve kış spor okullarına katılarak müsabakalarda marifetlerini gösteren Sarayköylü gençler ilde, bölgede ve Türkiye genelinde aldıkları dereceler ile adlarından söz ettirdi.

Sarayköy Belediyesi yaz ve kış spor okulları geleceğin sporcularını yetiştiriyor. Her sene binlerce öğrencinin spor ile buluştuğu yaz ve kış spor okullarının başarısı ödüllerle ispat edildi. Sarayköylü gençlerin geleceğin sporcusu olması için büyük bir özveri ile eğitimlerini sürdüren spor okulu antrenörleri il, bölge ve ülke genelinde düzenlenen müsabakalara öğrencilerin katılması için girişimlerde bulunuyor. Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ın destekleriyle müsabakalara katılan gençlerin 2 yıllık başarı tablosu takdir topladı.

BAŞARI TABLOSU TAKDİR TOPLADI

Yaz ve kış spor okullarına katılarak yarışmalarda yer alan sporcular Türkiye genelinde düzenlenen karate, güreş, hentbol, taekwondo müsabakalarda Sarayköy’e iki 2.’lik, üç 3.’lük, dört 5.’lik, bir 10.’luk getirdi.  Gençler, ilde gerçekleştirilen yarışmalarda yirmibeş kez 1., sekiz kez 3., beş kez 2. oldu. Bölge bazında düzenlenen müsabakalarda ise 1 kez birinci, 3 kez üçüncü, 2 kez ikinci oldular.

Ayrıca yaz ve kış spor okullarında eğitim alan gençler seçilerek Sarayköyspor Hentbol Alt Yapı Takımı oluşturuldu.  Oluşturulan alt yapı takımlarından Sarayköyspor Hentbol minik erkekler, Sarayköyspor Hentbol minik kızlar iki kez Sarayköy’e il birinciliği getirdi. Sarayköyspor Hentbol Genç Kızlar il birincisi, Sarayköyspor Hentbol Genç Erkekler ise il üçüncüsü oldu.

BAŞKANDAN TAM DESTEK

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “Sarayköylü gençlerimizin daha iyi yetişmeleri ve sportif faaliyetlerde başarı sağlamaları için elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Spor hem vücut hem de zeka gelişimlerinde önemli bir araç. Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak durmaları, yazlarını boş geçirmemeleri, tatillerinde boş şeylerle uğraşmamaları için bu tür spor faaliyetlerini destekleyerek bizlerden faydalanmalarını istiyoruz. Hem onların vücut ve zeka gelişimlerine katkıda bulunmak hem de içlerinden sporcu yetişecek gençleri bulup çıkarıp spor hayatına kazandırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. 2014 yılından bu yana sürdürdüğümüz yaz ve kış spor okullarımızda önemli başarıların altına imza atıldı. Antrenörlerimizin titiz çalışmaları ve gençlerimizin severek yaptığı sporlarla Sarayköy adını en üstlere çıkardılar. Son iki yılda il, bölge ve Türkiye’de gençlerimizin elde ettiği başarılar bizleri gururlandırdı. Yaz ve kış spor okulu projemizin gençlerimizin geleceğine yön vermesi, hayallerini gerçekleştirmesi ve hayatlarına güzel anılar bıraktığını görmek bizleri mutlu ediyor. Gençlerimiz istediği sürece bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da tam destek yanlarında olacağım” dedi.

Yaz spor okulları kayıtlarının tekrar başladığını hatırlatan Başkan Özbaş, “Yüzme, basketbol, pilates, voleybol, badminton, tenis, atletizm, jimnastik, kız futsal, güreş, karate, taekwondo, step aerobik, hentbol, futbol olmak üzere 15 spor branşını Sarayköy halkımız ile buluşturacağız” diye konuştu.  

Editör: TE Bilişim