Milli iradeyi hedef alan hain darbe girişimi sonrası ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi Sarayköy’de de meydanlar her gün vatandaşlarla dolup taşıyor. Cuma gecesi yapılan kalkışmadan sonra ay yıldızlı bayrağı ile sokağa fırlayan Sarayköylüler, darbeye ve darbecilere olan tepkilerini göstermeye ve devletine sahip çıkmaya devam ediyor.

Cuma gecesi yapılan darbe girişimi sonrası belediyeye gelen ve tarihi bir çağrı yaparak ilçedeki anons sistemi ile tüm Sarayköylüleri Efe Meydanı’na davet eden Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “Aziz milletimizin hür iradesine ve demokrasimize yapılan bu hain saldırıyı bertaraf etmek için Sarayköy Belediye Başkanı olarak ben Efe Meydanı’na çıkıyorum. Vatanına, devletine, milletine ve bayrağına bağlı tüm Sarayköylü kardeşlerimi de meydanlara davet ediyorum.” Dedi.

Başkan Özbaş’ın gece yarısı yaptığı bu çağrıyı karşılıksız bırakmayan vatandaşlar da bayrakları ile birlikte meydana gelerek demokrasi nöbetine başladılar. 4 gündür gündüzleri mesailerine devam eden, iş yerlerini açan Sarayköylü vatandaşlar akşamları ise meydanda toplanarak hem olası yeni bir girişime karşı çıkmak için hazır bekliyorlar hem de meydana kurulan ekranlardan gündemi takip ediyorlar. Devletin bekası ve şehitler için duaların okunduğu meydanda vatandaşlara çeşitli ikramlarda yapılıyor.

Başkan Özbaş “Milli Mücadele Ateşini Bir Kez Daha Yaktınız”

Dün meydanda vatandaşlara seslenen Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya ve Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkan tüm Sarayköylülere teşekkür ettiler.

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş yaptığı konuşmasında “Aziz milletimiz devletimize ve milletimize darbe yapmak isteyenlere darbe yapmış ve onlara en güzel cevabı vermiştir. Sizlerin bu onurlu ve dik duruşu, gelişmemizi ve kalkınmamızı akamete uğratmak isteyenleri püskürtmüş, egemenliğin sadece ve sadece milletimize ait olduğunu tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Bu darbe girişimine karşı koyarak geleceğimizin karartılmasına engel olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a ve tüm hükümet üyelerimize teşekkür ediyorum. Olayın başladığı andan itibaren milletinin yanında olan İlçe Kaymakamımız Sayın Fatih Akkaya’ya, “Ben bu girişimi kabul etmiyorum” diyerek kışlasında devletinin emirlerini bekleyen Garnizon Komutanımıza, savcılarımıza, emniyet güçlerimize ve polislerimize çok teşekkür ediyorum. Tüm siyasi parti liderlerine ve ilçemizdeki temsilcilerine, sivil toplum kuruluşlarına ve medyamıza çok teşekkür ediyorum. Ve son olarak Gazi Mustafa Kemal’in Samsun’a çıktığı günkü aşkla, Sarayköy Müftüsü Ahmet Şükrü Efendi’nin Milli Mücadele ateşini yaktığı heyecanla meydanlara inen ve devletine, milletine ve bayrağına sahip çıkan siz kahraman Sarayköylülere teşekkür ediyorum. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yarılılarımıza da acil şifalar diliyorum.” dedi.

Kaymakam Akkaya “Bu Bir Demokrasi Zaferidir”

Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya ise “Bugün burada Ergenekon’dan demir döverek çıkan ecdadımızı, Uhud’daki, Bedir’deki ve Hendek’teki aslanları, Kurtuluş Savaşı’nda ve Çanakkale’de destanlar yazan atalarımızı görüyorum ve karşınızda saygıyla eğiliyorum. 15 Temmuz gecesi kendimizden sandığımız hainlerin saldırısına maruz kaldık. Ama inanıyorum ki 15 Temmuz tarihimize bir demokrasi zaferi olarak geçecektir. Bu girişimi yapanlara ben asker demek istemiyorum. Onlar haindirler, teröristtirler. Kötülerden her şey beklenir. Bu hainlikleri ortaya çıkmasaydı belki de daha büyük belalar açacaklardı. O yüzden bu darbe girişiminin püskürtülmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor; şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifalar diliyorum.” Dedi.

Editör: TE Bilişim