Denizli Haber - Denizli şehir merkezi dışında vakaların en çok arttığı ilçelerin başında gelen Sarayköy’de korkunç tablo ortaya çıktı. Sarayköy’de toplam vaka sayısına ilişkin resmi bir açıklama yapılmamasına karşın artışın sürdüğü belirtiliyor. Düğünlerin, taziyelerin, sahil kentlerindeki yoğunlaşmanın faturası ile birlikte değişen mevsim etkenleri bu artışın temel nedenleri arasında yer alıyor.

1 HAFTALIK KORKUNÇ ARTIŞ

08.11.2020  Pazar günü itibariyle Denizli Devlet Hastanesi Sarayköy polikliniğinde KOVİD – 19 şüphesiyle gelen vatandaşlara yapılan korona virüs test sayısının günlük 110 ile 120 arasında olduğu belirtilirken, günlük yapılan 110 ile 120 test sayısının ise yüzde 60’nın pozitif çıktığı belirtildi. Yüzde altmışlık oran ise günlük 70 ile 75 kişinin pozitif çıktığı tespit ediliyor.

YOĞUNLUK HARİTASINDA HER YER KIRMIZI

Yapılan testlerin ve çıkan yüksek sonuçlarını Sağlık Bakanlığı’nın mobil uygulaması olan Hayat Eve Sığar (HES) yoğunluk haritasında görmek mümkün. Yoğunluk haritasında Sarayköy ilçesine bakıldığında ilçe merkezinin tüm mahallelerinde kırmızı olmayan yerin kalmadığı görülmekte.

Editör: TE Bilişim