Olay, Denizli'nin Sarayköy ilçesinde meydana geldi.İlçede kaporta ustası olan Süleyman Demir'e ait kazlar, dün akşam saatlerinde kapalı oldukları kümesten kaçtı. Kümesten kaçan kazlar, 300 metre mesafedeki CHP Sarayköy İlçe Başkanı Mehmet Salih Konya'ya ait yonca tarlasına girdi. Kaporta ustası Demir'in iddiasına göre, tarlaya giren kaz sürüsünü CHP Sarayköy ilçe başkanı Mehmet Salih Konya vurdu. Olayın ardında Kaporta ustası Demir'in yanına giden Konya, kazlarını vurduğu ve tarlasını ölü hayvanlardam temizlemesini istedi. Olay yerine giden kazların sahibi Demir, 40 kazını ölü 5'ini de yaralı olarak bulunca gördükleri karşısında neye uğradığını şaşırdı. 

"İlçe başkanı siyasi karalama dedi babasının vurduğunu söyledi"

Süleyman Demir hemen durumu polis ekiplerine ihbar etti. İhbar üzerine gelen polis ekipleri inceleme yaptı. Soruşturma başlatan polis ekipleri, Konya'nın evinde arama yaptı. Polisin ifadesine başvurduğu Konya, hakkındaki iddiaların asılsız olduğunu öne sürdü. Konya, kazları kendisinin değil, babasının vurduğunu belirterek bu olayın siyasi bir karalama olduğunu konu ile ilgili suç duyurusunda bulunuduğunu açıkladı.

"Bu hayvanlara yapılan yazık günah"

Yaşananlar nedeniyle üzgün olduğunu söyleyen Süleyman Demir, "Kazlarım Mehmet Salih Konya'nın tarlasına girmiş. Kendisi beni arayıp, 'kazlarını kümese kapat yoksa vururum' dedi. Ben de 'tamam' deyip kazlarımı kapattım. Kapının alt kısmı açık unutulduğu için kazlar kaçmış. Tekrar tarlaya girmiş. Bunun üzerine Konya, daha sonra dükkanıma geldi. 'Kazlarını vurdum, git oradan etleri soğumadan toparla' dedi. Bu hayvanlara yapılan yazık günah. Kazların açtığı zararın fiyatını söyleseydi ben parasını öderdim. Kazlarımı çok seviyordum, her sabah saat 06.00'da onları yemle besliyordum. Kendisinden şikayetçi oldum" dedi.

Yaşananlar nedeniyle üzgün olduğunu söyleyen Süleyman Demir, kazlarının daha önce serbest olduğunu ancak şikayetler nedeniyle kümese kapattığını, ancak gözden kaçan bir hata nedeniyle kazların kümesten kaçtığını söyledi. Kazlarını CHP Sarayköy ilçe başkanı Mehmet Salih Konya'nın vurduğunu iddia eden Esnaf Demir,  kazlarını çok sevdiğini belirterek konu ile ilgili şikayette bulunduğunu ifade etti.

Editör: TE Bilişim