Türkiye’de görülen koronavirüsü vakasının ardından Sarayköy Belediyesi hastalıktan korunmaya yönelik hijyen çalışmalarını sıklaştırdı. Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış dezenfektan ilaçların kullanıldığı çalışmalarda belediyeye ait tüm sosyal tesisler, okullar, camiler, parklar, otogar, belediye binası ve toplu kullanım alanlarının tamamında ilaçlama ve dezenfekte çalışması başlatıldı.

Cumartesi günleri Sarayköy Belediyesi Kapalı Pazaryeri’ne kurulan pazar öncesi vatandaşların hijyen içinde alış veriş yapılabilmesi için pazaryeri içerisinde dezenfekte çalışması yapıldı.

Sarayköy Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi’nde eğitime 12 günlük tatil kararı verildi.

Sarayköy Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından koronavirüsü sebebiyle talebi artan ürünlerin fiyatları konusunda esnafa denetimler yapılmaya başlandı. Fiyatı artan ürünleri satan esnaflara yönelik cezai işlemler uygulanacağı belirtildi.

Ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da ilçedeki tüm okullarda ilaçlama ve dezenfekte çalışmasına start verildi. İlçe Halk Eğitim Merkezi’nde verilen kurslar için 30 Mart’a kadar tatil kararı alınarak kurum içerisinde dezenfekte çalışması yapıldı.

Koronavirüsüne karşı çalışmaları titizlikle yürüteceklerini aktaran Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “ Vatandaşlarımızın sağlığı açısından bu süreçte çalışmalarımızı titizlikle takip edeceğiz. Öncelik çocuklarımızın yoğunluk gösterdiği alanlardan başlayarak camilerimizde, okullarımızda, parklarımızda, otogar ve belediye binamızda ilaçlama ve dezenfekte çalışmalarımızı başlattık. Çalışmalarımızı toplu kullanım alanlarında sıklıkla devam ettireceğiz. Vatandaşlarımızın kendi alacakları önlemler ve kurumsal olarak bizlerin alacağı önlemlerle birlikte bu önemli süreci en iyi şekilde atlatacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim