2018 yılının Türkiye şampiyonu Sarayköyspor Kulübü Halk Oyunları Topluluğu başarıyı elden bırakmıyor. Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun Burdur’da düzenlediği Grup Finali’ne katılan ve Denizli’yi temsil eden Sarayköyspor Kulübü Halk Oyunları Topluluğu 4 dalda şampiyonluk aldı.

Denizli’de halk oyunları dendiğinde akla gelen ilk isim olan Sarayköyspor Kulübü Halk Oyunları Topluluğu, başarıyı elden bırakmıyor. 2018 yılında Türkiye şampiyonu olarak başarısını tüm ülkeye gösteren Sarayköyspor Kulübü Halk Oyunları Topluluğu, Burdur’da düzenlenen Grup Finali’nde Denizli’yi temsil etti.

Burdur Hüsnü Bayer Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen THOF Grup Finali’nde Denizli’ye temsil eden Sarayköyspor Kulübü Halk Oyunları Topluluğu antrenör Ömür Günay’ın koordinesinde gösterdikleri performanslarla adeta görsel şölen yaşattı. Katılımcıların ayakta alkışladığı Sarayköy’ün efeleri ve yarenleri 4 dalda birincilik alırken yarışmanın en yüksek puanlarını alan grup olarak isimlerini yazdırdı.

Sarayköyspor Kulübü Halk Oyunları Topluluğu yıldızlar düzenlemeli ve düzenlemesiz dalda 89.80 puan, gençler düzenlemesiz dalda 90.00 puan, gençler düzenlemeli dalda 91.00 puan aldı.

Elde edilen büyük başarının ardından ekip üyeleri sevinç gözyaşlarına boğuldu. Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş ise haberi alır almaz antrenör Ömür Günay’ı ve Sarayköyspor Kulübü Halk Oyunları Topluluğu’nu telefonla arayarak tebrik etti.

Gençleri gönülden tebrik ettiğini söyleyen Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş,”Atalarımızdan bizlere miras kalan halk oyunlarımızı hakkını vererek taşıyan evlatlarımızı gönülden tebrik ediyorum. Sarayköy, halk oyunlarında artık ismini duyuran bir ilçe oldu. Antrenörümüz Ömür Günay ve gençlerimizin disiplinli bir şekilde gönüllerini ortaya koyarak yaptıkları çalışmalar günden güne meyvesini vermeye devam ediyor. Geçen yıl Türkiye şampiyonu olan Sarayköyspor Kulübü Halk Oyunları Topluluğumuz bu yıl da aynı başarısını sürdürüyor. Burdur’da düzenlenen grup finalinde de Sarayköylü gençlerimiz Denizlimizi ve ilçemizi en güzel şekilde temsil etti. Bizlerin göğsünü kabartan gençlerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Sarayköyspor Kulübü Halk Oyunları Topluluğu Antrenörü Ömür Günay, çalışmalar boyunca her zaman yanında olan ailesine, desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’a, sahnede ter döken tüm dansçılarına, öğrencilerinin velilerine ve tribünde yalnız bırakmayan tüm vatandaşlara teşekkür etti.  

Editör: TE Bilişim