Denizli Haber -  Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle Anadolu Yıldızlar Ligi projesi kapsamında düzenlenen 23 Nisan Futbol Turnuvası 'Mahallede Maç Var' etkinliğinin tüm yurtta olduğu gibi Sarayköy’de de gerçekleştirildi.

Mahalle futbolunun heyecanını 23 Nisan ruhu ile birleştirerek ülke çocuklarına yaymayı amaçlayan turnuvaya Sarayköy’den 11-13 yaş grubu 5 kız ve 7 erkek olmak üzere 12 takım katıldı. Takımların kıyasına mücadelesinin son maçı bugün Sarayköy Belediyesi Halı Sahasında yapıldı.  

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Gençlik ve Spor İlçe Müdür Vekili Mehmet Hanifi Esmer ve velilerin katıldığı son karşılaşmanın birincileri kızlar takımından Tosunlar Mahallesi olurken erkekler takımının birincisi ise Cumhuriyet Mahallesi oldu.  

Spor müsabakasına katılan tüm takımları tebrik eden Belediye Başkanı Özbaş, öğrencilere destek veren ailelerine ve öğretmenlerine de teşekkür etti.

Spor alanında projeler üretmeye, sporculara destek olmaya devam edeceklerini belirterek Başkan Özbaş,  “Bu güzel ödül töreninde bulunmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum. Yarışmamızın isminin ‘Mahallede Maç Var’ olması beni eski yıllara götürdü. Bizim çocukluğumuzda mahallemizde maçlar olurdu. Ancak halı sahamız yoktu; topraklı, taşlı alanlar da bazen plastik top ile bazen de çay kutularından, çoraplardan yaptığımız toplarla maç yapardık. Hangi şartlarda olursak olalım içimizde spor heyecanı hep vardı. Şimdi de var. Heyecanımızı gençlerimize aktarmak istiyoruz ve spor projelerimize yenilerini ekleyerek devam ediyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımız işbirliğiyle yaptığımız son halı sahalarımız ile ilçemizde hemen hemen tüm mahallelerimiz hala sahaya kavuştu. Sizler yapmış olduğumuz tesislerimizi kullanarak geleceğin birer sporcuları olacaksınız. Sizlerin sporcu olması ve spora değer vermeniz bizim için çok kıymetli.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; hem zeki, çevik, ahlaklı hem de ülkemize yaraşır birer genç olacağız” dedi. 

Turnuvada ve düzenlenen tüm spor müsabakalarında destek veren Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’a teşekkür eden Gençlik ve Spor İlçe Müdür Vekili Esmer, “23 Nisan Futbol Turnuvası 'Mahallede Maç Var' etkinliğimiz kapsamında mücadele eden takımlarımızın finalini bugün gerçekleştirdik. Sportmence gerçekleştirilen turnuvamızda başarılı olan takımlarımızı tebrik ediyorum. Önümüzdeki günlerde farklı etkinliklerle tekrar gençlerimiz ile birlikte olacağız” diye konuştu. Konuşmaların ardından birincilere madalyaları ve kupaları verildi.  Birinciler, Denizli genelin yapılacak turnuvada Sarayköy’ü temsil edecek.

Editör: TE Bilişim