Tüm Türkiye’yi etkisi altına alan kovid-19 virüsü sonrası risk grubunda bulunan 65 yaş üstü vatandaşların evlerinden çıkmamaları İçişleri Bakanlığı tarafından yasaklandı. Maalesef bazı 65 yaş üstü vatandaşlar ise yapılan onca uyarı ve ikaza rağmen bu yasağı delmeye devam ediyor.

Bu yasağı delenlerden biriside bugün Sarayköy İlçe Otogarında sorun çıkardı. Sarayköy otogarına gelerek Sarayköy ilçe minibüslerine binen yaşlı adam şoförün amcanın yaşını kontrol etmesinin ardından seni götüremeyiz demesi üzerine sorun çıkardı. Yaşlı adam bindiği minibüsten indirilmek istenildi, duruma itiraz adam inmeyeceğini söyleyerek bağırmaya başladı. Şoför adamın ısrarcı tavrı karşısında çareyi polisi aramakta buldu. Daha sonra yaşlı adama polisi aradığını ve en kısa sürede gelmekte olduklarını söyledi. Polislerin geleceğini öğrenen yaşlı adam hızla olay yerinden uzaklaştı.

Sarayköy ilçe minibüs şoförünün dikkati sayesinde yasağı delen adamın Denizli’ye gitmesi engellenmiş oldu. Durumu fark eden şoför ise “Geldi minibüse bindi kimliğini sordum baktım 65 yaş üzeri bende götüremeyeceğimi hatta evden bile çıkmaması gerektiğini açıkladım. Virüsün etkisinden bahsettim. Bana ben hasta değilim dedi. Ben hasta olduğu için değil olmaman için seni götüremeyeceğim. Senin de benimde başım belaya girer ayrıca gitsen bile bizim arabalarımızla geri dönemezsin dedim. Baktım laftan anlamıyor ısrar ediyor bende polisleri aradım. Polisin geleceğini öğrenince minibüsten inerek uzaklaştı” dedi.

Kaynak: sarakoy.com

Editör: TE Bilişim