Denizli Haber - Sarayköy İlçesi Ceber Mahallesinde bulunan Gökhan Yılmaz' a ait 80 dekarlık alanda yapılan hasada Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, İl Müdürü Yardımcısı Saffet Üge, Sarayköy İlçe Müdürü Ayhan Gümen ile İlçe Müdürlüğü teknik personeli katıldı.

+DSC_9043

Sarayköy ilçesinde toplam 67 bin dekar pamuk ekiliş alanı bulunmakta bunun yüzde 60’ında hasat bitmiş durumda. Tarla sahibinin annesi Sevgi Yılmaz pamuk hasadı hakkında detaylı bilgiler verirken, geçmiş yıllarda elle yapılan hasadın teknolojinin gelişmesiyle makinalarla yapılmaya başlandı modern tarım tekniklerinin kullanımı sayesinde işçilik ve zaman yönünden büyük ölçüde tasarruf sağladıklarını sözlerine ekledi.

+DSC_8990

Ülkemizin Ege, Güney Doğu Anadolu, Çukurova ve Batı Akdeniz Bölgelerinin ekolojik koşulları pamuk tarımı için elverişli olup, özellikle Denizli'nin de içerisinde bulunduğu Ege pamukları ise kalite özellikleri bakımından standart olarak kabul edilmekte, tekstil sektörü tarafından öncelikli olarak tercih edilmektedir. İlimizde pamuk üretimi yoğun olarak Sarayköy, Merkezefendi ve Pamukkale ilçelerinde yapılmaktadır. Son yıllarda ortalama 95-100 bin dekar alanda üretim gerçekleşmekte iken bu sezon üretim alanı 117.817 dekara ulaşmıştır.

+DSC_8975

2022 üretim sezonunda hasadın devam ettiğini belirten İl Müdürü Şakir Çınar yaptığı açıklamada “Sarayköy İlçesinde 67 bin  dekar alanda, Merkezefendi İlçesinde  22 bin 446 dekar alanda ve Pamukkale İlçesinde ise 25 bin 750 dekar alanda üretim gerçekleşmiş olup şuan makinalı hasat işlemleri devam etmektedir. Hasat yapılan parsellere göre ortalama verim 450-550 kg arasında değişmekte pamuk hasat makinası kontrolleri ilçe tarım personelleri tarafından aksatılmadan yapılmaya devam etmektedir.” dedi.

+DSC_8883

Daha sonrasında İl Müdürü Çınar tarla sahibinin anneleri Sevgi Yılmaz ile sohbet ederek pamuk hakkında bilgiler aldı. Bakanlığımızın vermekte olduğu destekleri hakkında bilgiler verdi ve işletmecimize işlerinde kolaylık ve bereketler diledi.

Editör: Tahir Aygün