Denizli Haber - Sarayköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Tarım Bölümü öğrencileri teknik eğitimlerini okul bahçelerinde bulunan ve Sarayköy Belediyesi tarafından genişletilen sera alanında sürdürüyor. Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Akhan, Denizli’de tek Tarım Bölümü’ne sahip Sarayköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. Öğretmen ve öğrencilerin sera alanında karşıladığı Başkan Özbaş ve Müdür Akhan çalışmalar ile ilgili bilgi aldı.

150 metrekare serada öğretmen ve öğrencilerin özenle yetiştirdiği karanfil ve menekşeler için hasat heyecanı başladı. Elde edilen toplam on bin karanfil ve menekşe çiçeği satışa sunuldu. Öğrencilerin alın teri ile sağlanan gelir, serada yetiştirilecek farklı ürünlerin alımlarında ve eğitim masraflarında kullanılacak.

Belediyeden Tarım Bölümü öğrencilerine burs imkânı

24 Kasım Öğretmeler Günü’nde öğrencilerin yetiştirdiği çiçeklerden satın alarak ilçedeki tüm öğretmenlere armağan edecekleri müjdesini veren Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “ Tarım alanı öğrencilerimiz için sera alanının tamir ve bakım çalışmalarını üstlendik ve tamamladık. 2022-2023 eğitim öğretim yılına hazırlayarak okulumuza teslim ettik. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile yaptığımız protokolle Tarım Bölümü’nü tercih eden öğrencilerimize Sarayköy Belediyesi olarak burs vermeye başladık. Öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından dikilen fideler, şimdi satış yapmaya hazır hale geldi. Sarayköy Belediyesi olarak öğrencilerimizin ürettiği ürünlerin pazarlanması konusunda destek vereceğiz.  Buradaki eğitimlerin sonunda öğrencilerimizin hem alaylı hem de mektepli olacak ve çalışma hayatlarına tecrübeli başlayacaklar. Öğretmen ve öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

Kentin tek bölümü başarısıyla dikkat çekiyor

Çalışmaların genişletileceğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Akhan , “Öncelikle “Gelecek tarımda, tarımın geleceği de gençlerde” parolası ile yola çıktık. Seramız elverişli değildi. Sarayköy Belediye Başkanımız Ahmet Necati Özbaş’ın katkılarıyla eylül ayında okulların açılmasıyla seramızı faaliyete geçirdik. Bir buçuk ay önce öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından ekimi yapılan fidelerimiz, çiçek açtı ve satışa hazır hale geldi. Meslek liselerimizin eğitimine, üretimine, istihdamına önem veriyoruz. Bu hamlelerin ekonomik kalkınmaya da önemli destek verdiğini düşünüyoruz. Denizli’de sadece Sarayköy’de tarım bölümümüz var. Burada önemli çalışmalara imza atıyoruz. Bundan sonraki çalışmalarımız daha da genişleyerek devam edecek. Burada elde edilen gelir yeni bitkilerin yetişmesi için kullanılacak ve öğrenciler buradan para kazanacak” diye konuştu. 

Tarım Bölümü 9. Sınıf öğrencisi Miray Genç, “Tarım bölümünü isteyerek seçtim. Bitkilerle ilgilenmeyi seviyorum. Benim için ihtiyaçtan daha çok isteyerek tercih yaptığım bir bölüm oldu. Hem öğreniyoruz hem de eğleniyoruz. Burada zamanın nasıl geçtiğini anlamıyoruz. İşin teknik kısmına bakarsak da mezun olduktan sonra birçok kişi iş ararken biz mesleğimizi elimize almış, iş sahibi olacağız” diyerek konuştu. 

Anadolu lisesinden meslek lisesine geçiş yaptığını ifade eden bölüm öğrencisi Ayça Demir, “Tarım bölümü çok güzel ve eğlenceli geçiyor. Seramızda bitkileri dikerek uygulamalı olarak yeni bilgiler öğreniyoruz. Anadolu Lisesi de güzeldi ancak meslek lisesinde kendimize ait bir alanımız ve çalışma imkânımız daha yüksek oluyor. Okurken çalışıyor, çalıştığımız sürecin kazancını da alabiliyoruz” dedi.  

Editör: Tahir Aygün