Denizli Haber -  Denizli’de satranç sevgisi sınır tanımıyor. Her hafta ayrı bir organizasyonun yapıldığı satranç branşında bu kez emektarlar ve kadınlar yarıştı. 10-11 Aralık 2022 tarihlerinde Pamukkale Yurdu Sosyal Tesisler içerisinde yer alan Satranç Salonunda gerçekleşen turnuvada 51 emektar sporcu, kadınlarda ise 28 kadın sporcu yarıştı.

ALZHEİMER DERNEĞİ DESTEK VERDİ

Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Satranç Federasyonu İl Temsilciliği koordinesinde gerçekleşen şampiyonaya Denizli Alzheimer Derneği üyeleri ile birlikte katılarak destek verdi. Rekor bir katılımın olduğu ve her yaştan kişiyle renkli görüntülerin yer aldığı turnuvada yarışmacılar hamlelerini dostluk ve barış dolu bir dünya için yaptı.

İLMAN “SPORUN YAŞI YOKTUR, HER YAŞTA SPOR HAYATIMIZDA OLSUN”

Yoğun programına rağmen Emektarlar ve Kadınlar Satranç Şampiyonası ödül törenine katılan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, bu anlamlı günde satranca gönül verenleri yalnız bırakmadı. “Sporun, sanatın, kültürün yaşı yoktur” diyen İlman, her yaşta sporun hayatımızda olması gerektiğini, bunun en güzel örneğinin de bugün satranç için bir araya gelen emektar sporcuların gösterdiğini sözlerine ekledi.

İL TEMSİLCİSİ SARI “HER ZAMAN, HER YERDE, HER YAŞTA SATRANÇ”

Denizli’de satranç sevgisini ve kültürünü her geçen gün artırdıklarını söyleyen Satranç Federasyonu İl Temsilcisi İsmail Sarı; her yerde, her zaman, herkese, her yaşa satranç prensibi ile faaliyetler gerçekleştirdiklerini belirtti. Satranç faaliyetlerini sadece il merkezinde değil tüm ilçelerde de yaygınlaştırmak için çalıştıklarını kaydeden Sarı, ayrıca ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacak tesis ve tecrübeye sahip olduklarını ifade ederek kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.

İŞTE DERECEYE GİRENLER

Emektarlar kategorisinde İsmet Öztürk, Kıdemli Emektarlar kategorisinde Ramazan Öztaş, Kadınlarda ise Hatice Su Koyuncu altın madalyanın sahibi oldu. Şampiyonlara kupa ve madalyalarını yapılan ödül töreniyle Alzheimer Derneği Başkanı Hülya Eryılmaz ile Gençlik Spor İl Müdürü Ömer İlman takdim etti.

EMEKTARLAR

1 İSMET ÖZTÜRK

2 ABDULLAH KARABULUT

3 YILDIRAY KOCA

KIDEMLİ EMEKTARLAR KATEGORİSİ                      

1 RAMAZAN ÖZTAŞ

2 RAMAZAN YILMAZ

3 TURGAY ATİLLA                             

KADINLAR DENİZLİ İL BİRİNCİLİĞİ               

1 HATİCESU KOYUNCU

2 ECEM AYŞE BALCI

3 ELİS ÇAĞIL BAY

Editör: Tahir Aygün