Denizli Haber - Buldan Gençlik ve Spor Müdürlüğü Salonu’nda düzenlenen madalya törenine Kaymakam Tayfun Deli, Belediye Başkanı Mustafa Şevik, İlçe Jandarma Komutanı Bekir Cinkara,  Milli Eğitim Müdürü Ömer Kölemen, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Muhammet Geren, MHP İlçe Başkanı İbrahim Aksüt ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilere satranç sporunu sevdirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenmiş olan ilkokul, ortaokul lise ve dengi okullardan 154 öğrenci katıldığı İlçe Birinciliği Satranç Turnuvasında dereceye giren öğrenciler madalya ve hediyelerini protokol üyelerinin elinden aldı.
Dereceye giren öğrencilere tebrik eden Kaymakam Tayfun Deli,  ilçede satranç sporunu yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen etkinliklerin devam edeceğini belirtti.

Öğrencilere satranç sporunu sevdirmek ve özendirmek amacıyla çeşitli hediyelerle ödüllendiren Başkan Şevik, “Belediye olarak gençlerimizin sağlıklı ve sporcu bir nesil olarak yetişmesini çok önemsiyoruz. Bizler sporun tabana yayılmasını hedefliyoruz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin, ya bir spor dalıyla ya da bir sanat dalıyla uğraşmalarını mutlaka öneriyorum” dedi. 

Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Muhammet Geren ise ilk, orta, lise ve dengi okullarda öğrencilere satranç sporunu sevdirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla düzenledikleri turnuvaya katılımın yoğun olmasından dolayı mutluluk duyduklarını belirterek, “Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız ile istişarelerde bulunduk. İlçe genelinde satranç sporunu yaygınlaştırmak amacıyla bir dizi etkinlik gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki günlerde Tripolis Antik Kenti’nde turnuva düzenlemeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Editör: Tahir Aygün