Hepimiz heyecan içinde sonuçları izledik. Nasıl olduysa mecliste yer alan dört parti de biz kazandık dedi. Ak Parti aldığı oy oranı ve milletvekili sayısı düşse bile en yüksek oranda seçimi tamamladı. CHP yerinde saydı ve tabanının desteği devam etti. MHP az bir yükselme gösterdi. HDP ise istediği başarıyı sağladı.

Şimdi bir sürü hükümet kurma planı yapılabilir. A-B partisi , A-C  partisi ya da B-C-D partisi koalisyon yapsın planları televizyonlarda haber kaynağı sıkıntısının hiç yaşanmayacağı anlamına gelir. Ben ise hangi parti ülkesinin çıkarları için kendi çıkarlarını geri planda tutabilecek onu merak ediyorum.

Tabi erken seçim de yapılabilir ama erken seçimin kimseye yarar sağlamayacağını düşünüyorum. 

Seçim sonrası dileğim biraz zor görünebilir ama ülkenin ihtiyacı olan birlik ve bütünlük ancak böyle sağlanır diye düşünüyorum. Bence olması gereken CHP-MHP-HDP koalisyonu. Bu üç partinin de farklı görüşteki tabanına öncelikle ülkenin çıkarlarının geldiğini anlatmaları, üç parti başkanının bir araya gelip tüm samimiyetleri ile gerekli özverilerde bulunarak ortak paydada buluşmaları dileğimden çok zorunluluktur diye düşünüyorum.

Geçmişin bize öğretileri olmalı ki geleceğe öğreti bırakabilelim. Ayrımcılık canımızı yeterince yaktı. Bizi birbirimize düşürenler kazandı biz kaybettik. Gerek coğrafi gerek kültürel açıdan baktığımızda stratejik konumumuza pozitif veya negatif bakmak bizim elimizde. Birbirimizle ayrıştırılmamıza izin verirsek kaybederiz. Hepimiz kardeşiz anlayışı hiç de zor değil. Ülkemizin kaynaklarını doğru kullanıp, ekonomimizi düzeltmek de zor değil. Hukuksal düzenlemeler, eğitim kurumlarının yeniden şekillendirilmesi de zor değil. Tarım reformu, sanayi ve ihracat, kalkınma, gelir dağılımında adaleti sağlama… hiçbiri zor değil. Yeter ki birbirimizi anlayıp, kardeşimizi dostumuzu kucakladığımız gibi temiz duygularla ve bütün samimiyetimizle ülkemiz için omuz omuza mücadelemiziverebilelim.

Buradan parti başkanlarına sesleniyorum; Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU, sayın Devlet BAHÇELİ ve sayın Selahattin DEMİRTAŞ, bir arada kardeşçe yaşayıp, birbirimizi anlayıp, ülkemiz için hep birlikte neler başarabileceğimizi göstermek sizin elinizde. Bir araya gelin ve istediğiniz kadar gün hatta gece gündüz konuşun tartışın. Ama bir birliktelik ile halkın karşısına çıkıp şunu söyleyin;

 

BU ÜLKE HEPİMİZİN!  GELİN HEP BERABER KARDEŞÇE YÖNETELİM!