Denizli'nin Leblebisiyle meşhur ilçesi Serinhisar'da Esnaf ödenmeyen alacaklarından dolayı zor durumda olunca leblebi üretimi de durma noktasına geldi.

Serinhisar Esnafı sattıkları malın karşılığında aldıkları çeklerin ödenmemesi sonucu mağdur oldukları bildirildi.

Edinilen bilgilere göre, Serinhisar’da üretim yapan leblebici esnafı bir süredir doğu illeri ile bölge ülkelerindeki sıkıntılı günlerden dolayı bu bölgeye mal satışı yapamayınca ürünler ellerinde kaldı.


İmalatçılar, ham nohut ücretinin yanında işçi ücretleri ve imalat masraflarını karşılamakta zorlanmaya başlandığı dönemde bunu fırsat bilen bazı firmalar çek karşılığı bu ürünleri satın aldı.


Üretilen tonlarca leblebileri sattığına sevinen üretici esnaf ilerleyen günlerde ise sıkıntılı günler yaşamaya başladı. Çek karşılığı sattıkları malların karşılığı olan çeklerin art arda ödenmeyişi Serinhisar'lı imalatçılar için zor günlerin başlangıcı oldu.


Çeklerin ödenmemesinin ardından imal edilecek nohut alamayan üreticiler aynı zamanda diğer borçlarını da ödeyemez hale geldiler.

Alacakların ödenmemesi sonucu 20’ye yakın amalatçının etkilendiği ve ödenmeyen çeklerin miktarının ise 10 milyon lira civarında olduğu belirtti.

 

Editör: TE Bilişim