Denizli'nin Serinhisar ilçesinde bir beton firmasının tesis alanını genişletmek için düzenlediği Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısı bazı vatandaşların protesto etmesi nedeniyle yapılamadı.

Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ile bir beton firması tarafından Serinhisar Gençlik ve Kültür Merkezinde firmanın Denizli-Antalya karayolu Kazıkbeli mevkiinde yapacağı tesis alanını genişletmesi için ÇED bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıda bir araya gelen firma ile çevre şehircilik görevlileri beton firması tarafından yapımı süren kalker ocağı, kırma eleme tesisi, hazır beton santrali, asfalt plent tesisi kapasite artırımı, kalker ocağı artırımı ve proses ilavesini görüştüğü sırada bazı vatandaşlar salona gelerek protesto gösterisi yaptı.

Ellerindeki tabakları masaya vuran vatandaşlar, yanlarında getirdikleri ve "Yollarımız sabuna, ovamız göle döndü, taş ocakları ekolojik dengeyi bozuyor istemiyoruz, taş ocaklarına hayır, doğa mücadelemiz bitmeyecek" yazdıkları dövizlerle slogan attı.

Polis ekipleri toplantının yapılabilmesi için güvenlik önlemi aldı. Bu sırada toplantının yapılmasını engellemek isteyen bir grup vatandaş ile polisler arasında kısa süreli arbede yaşandı.  Daha sonra Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri toplantının yapılamayacağına karar vererek salondan ayrıldı.  Vatandaşlar olaysız bir şekilde dağıldı.

Editör: TE Bilişim