Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi “Yoğun bir mesai ile hazırlandığımız “Avrupa Birliği Leader Yaklaşımı Kırsal Kalkınma Projesi” başvurumuz desteklenmeye değer görüldü ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)ile sözleşme imzalanarak proje süreci resmen başlamış oldu. Leader Projesi 3,5 sene sürecek ve Avrupa Birliği IPARD programı bütçesinden yaklaşık 2 milyon TL’lik bir kaynak ilçemizin kalkınması için yapacağımız projelerde ve faaliyetlerde kullanılacak” dedi.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen “Leader Tedbiri Farkındalık Yaratma ve Yerel Halkı Harekete Geçirme Teknik Destek Projesi” sözleşmesi imzalanarak proje süreci başlayan Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi açıklamalarda bulundu.

2019 Haziran ayı itibarı ile Leader Kırsal Kalkınma Projesi için çalışmalara başladıklarını belirten Başkan Gemi, “Leader Projesi, ilçemiz için hayata geçirmeyi planladığımız kalkınma projelerimiz ile son derece uyumlu. Yol haritasının detaylılığı ve uygulama süresinin uzunluğu nedeniyle bu projeyi çok önemsiyoruz.” dedi.

Başkan Hüseyin Gemi şöyle devam etti: Kızılhisar Yerel Eylem Grubu Derneği (KIYEG) ekibimizle; Leblebicilik, Bıçakçılık ve Hayvancılık sektörlerini öne alarak ilçemizdeki tüm üreticilerimiz, kadınlarımız ve gençlerimiz için katma değer yaratan projeler üreteceğiz. Leader Projesi ile yeni gelir kaynakları yaratmayı, üretimde ve özellikle pazarlamada verimliliği arttırmayı hedefliyoruz. Bu başarıda payı olan; proje ekibime, proje süreçlerine katkı koyan kamu kurumlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, üreticilerimize ve vatandaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

Editör: TE Bilişim