Denizli haber - Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik,  TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği kapsamında Yayla Gölü Ekosistemi ve Buldan Kültürel Mirası’nın tanıtımı amaçlı düzenlenen Kuşlar Size Çağırıyor Atölye Çalışmasını yürüten Buldan Doğal Hayatı ve Kültürünü Koruma Derneği Başkanı Sait Yalçın ve dernek üyeleri ve atölye çalışmasına katılan aralarında bilim insanlarının da bulunduğu gezi heyetiyle bir araya geldi.  Kendisinin de üyesi olduğu derneğin 30 yıldan beri etkin bir çalışma yürüttüğünü vurgulayan Başkan Şevik,  “Belediyemizin imkanları doğrultusunda dernek çalışmalarına ve ilçenin tanıtımına yönelik her türlü etkinliğe destek veriyoruz” dedi.  

Buldan’ın doğal ve kültürel değerlerinin korunması, yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla 30 yıl önce kurulan Doğal hayatı ve Kültürünü Koruma Derneği’nin bu güne kadar güzel çalışmalar gerçekleştirdiğini belirten Başkan Şevik, “Buldan Belediyesi Meclis Üyesi seçildiğim 2004 Yerel Seçimleri’nden, belediye başkanlığı yaptığım 2007-2014 döneminde olduğu gibi bugün de belediye olarak dernek çalışmalarının içerisinde yer almayı ve imkanlarımız doğrultusunda destek vermeye çalışıyoruz” dedi.

Başkan Şevik, uzun yıllar Almanya’da çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev aldığını ve orada edindiği tecrübe ile ilçenin tarihi, kültürü ve doğal güzelliklerinin korunması adına sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde güzel çalışmalar gerçekleştirdiklerini vurguladı.  Başkan Şevik, “Gerek restorasyon, gerek sokak sağlıklaştırması gerekse Yayla Gölü’nün korunması anlamında dernek ile birlikte çalıştık.  İlçemizin gelişmesinde emeği geçen ve Buldan için elini taşın altına koyan tüm sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

DERNEK 30 YAŞINDA

1992 yılında kurulan Derneğin çalışmaları ve proje yürütücülerinden biri olduğu  TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği ile ilgili  bilgi veren Doğal Hayatı ve Kültürünü Koruma Derneği Başkanı Sait Yalçın, “Geçtiğimiz 30 yılda, Buldan’da arkeoloji, kentsel mimar, kırsal mimar, etnoğrafya, etnobotanik, sözlü tarih kültür envanteri çalışmalarına katkı verdik.  Buldan Festivali’nin başlamasına öncülük ettik. Yayla Gölü 1. derece doğal sit alanı ilan edilmesinde mücadele ettik.  Buldan evlerinin tescillenerek koruma altına alınmasında da derneğimizin emeği büyüktür. Buldan Festival programında yer alan ‘Kuş Şenliği’, ‘Buldan’da Sanat Var’ etkinliği ile gerçekleştirmekte olduğumuz Bilim Şenliğinde gerek araç, gerekse atölye çalışmalarının yürütüldüğü alanda yapılan düzenlemeler ile lojistik destek sağlayan Belediye Başkanımız Mustafa Şevik’e teşekkür ederiz. Ayrıca, Dernek olarak kültür mirasımıza kazandırdığımız Berber Nihat Dönmez Evi gibi, birçok kültürel değerlerimizi restore ederek ilçe turizmine kazandırma çalışmalarını azimle devam etmesi bize mutluluk veriyor” dedi.

Dernek Üyesi Bekir Yalçın ise derneğin kuruluşuna uygun olarak 30 yıldan beri yaptığı çalışmalarla ilçenin gelişmesine katkı sağladığını vurgulayarak, “Kuruluşundan bugüne derneğimizin yanında olan ve çalışmalarına destek veren Belediye Başkanımız Mustafa Şevik, yalnızca belediye olarak değil, tecrübe ve birikimleriyle bizlere öncülük etmiştir. Kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

Editör: Tahir Aygün