Denizli Haber - Buldan Belediye Başkanı ve Mahalli İdareler İşverenleri Sendikası MİS Denetleme Kurulu Üyesi Mustafa Şevik,  Konya’nın Ereğli İlçesi’nde düzenlenen Yönetim Kurulu İstişare Toplantısına katıldı. Ereğli Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, MİS Genel Başkanı Cemal Akın, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu ve MİS Üyesi Belediye Başkanlarıyla bir araya gelen Başkan Şevik, Ereğli’de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. 

Başkan Şevik, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ve MİS üyesi belediye başkanlarıyla birlikte, Ereğli Belediyesinin ilçe ekonomisine ve istihdamına katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdiği Saraciye Atölyesi’ni gezdi, incelemelerde bulundu.  Atölye ile ilgili bilgi veren Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, İstihdamın çoğunluğunu oluşturan kadınların, işledikleri derilerden elde ettikleri ürünleri bazı internet sitelerinden ve Ereğli Belediyesi Yöresel Pazar'da satışa sunarak aile ekonomisine katkı sağladıklarını söyledi.

Başkan Oprukçu ayrıca, Saraciye ve Halıcılık Atölyeleri ile Organik Tarım Projeleriyle üretime katkı sunduklarını açıkladı.

MİS üyesi belediye başkanlarıyla birlikte, Halkapınar Belediye Başkanı Fatih Şentürk’ü, Ayrancı Belediye Başkan Yüksel Büyükkarcı ile Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı'yı makamında ziyaret eden Başkan Şevik, MİS Genişletilmiş yönetim Kurulu İstişare Toplantısı’na katılarak kendilerine destek veren MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ile toplantıya ev sahipliği yapan Ereğli Belediye Başkanı Oprukçu’ya teşekkür etti. Başkan Şevik, “Bizim için oldukça verimli bir toplantı oldu. Üyemiz Ereğli, Karaman, Ayrancı ve Halkapınar Belediye Başkanlarımızın çalışmalarını yerinde görme imkanı bulduk, bizlere esin kaynağı oldu. Ben toplantıda bizleri yalnız bırakmayan Genel Başkan Yardımcımız sayın Sadir Durmaz ile sendika üyesi belediye başkanlarımıza teşekkür ederim” dedi.

Başkan Şevik, toplantıya katılan üyelere Buldan el dokuması ürünler ile pandemi döneminde derlediği “Dünyayı Sarsan Salgınlar”,  ilçenin geleneksel dokumacılığını kaleme aldığı “Dokumanın Başkenti Buldan” kitapları ile son kitabı “İdealist bir Cumhuriyet Hekimi: Dr. Behçet Uz” kitaplarını hediye etti.

Editör: Tahir Aygün