Denizli haber - Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, planlanan projeleri tek tek hayata geçirirken, belediye tarafından ihale edilen Buldan ve Yenicekent statlarının yenilenmesi çalışmaları tamamlandı. Çevre düzenlemesi ve tespit edilen eksikliklerin giderilerek Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne devri gerçekleştirilecek.  5 mahallede yapımı tamamlanan halı sahaların da tamamlandığını açıklayan Başkan Şevik, 13 mahallede temeli atılan sosyal tesislerin çelik konstrüksiyon montajlarına başlandığını vurguladı. Başkan Şevik, sokak sağlıklaştırma ve restorasyon çalışmalarının ise hız kesmeden devam ettiğini açıkladı. 

Buldan Belediye Başkanı’nın Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Daire Başkanlığı ile imzaladığı protokol kapsamında ilçeye kazandırılan spor yatırımları tamamlandı.  Protokol gereği Buldan Belediyesi tarafından ihale edilen ve yapımı tamamlanan Buldan İlçe Stadı, Yenicekent Stadı yenileme çalışmaları tamamlandı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü denetim ekibi tarafından belirlenen eksikliklerin giderilmesiyle statların devri en kısa zamanda gerçekleştirilecek.  Ayrıca, Bölmekaya, Helvacılar, Türlübey, Sarımahmutlu ve Kovanoluk mahallerindeki halı sahaların da tamamlandığını açıklayan Başkan Şevik, sahaların çevre düzenlemesi çalışmaları tamamlandığında hizmete gireceğini belirtti.  Geçtiğimiz günlerde imzalanan protokolle Gençlik Merkezi’nin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne devrinin yapıldığını hatırlatan Başkan Şevik, “Spor yatırımlarımız ilçemize, hayırlı olsun” dedi.

“TÜM GENÇLERİ SPORA DAVET ETTİ”

Başkan Şevik,  ilçede spor yapan çocuk ve gençlerin sayısını artırmak amacıyla spor yatırımlarına önem verdiklerini belirterek, “Bu hedefimizde hayata geçirdiğimiz projelerle ilerliyoruz. Sadece tesis ve hizmetlerle değil, Buldan Belediyespor Kulübü imkanlarımız doğrultusunda destek veriyoruz vermeye de devam edeceğiz. Ayrıca belediye bünyesinde çeşitli branşlarda açtığımız ücretsiz kurslarla da gençlerimizi, çocuklarımızı spora yönlendiriyoruz.  Bizim amacımız, sporun her dalını desteklerken, özellikle mahallelerimizde spor yapan çocuk ve gençlerin sayısının artırmaktır” diye konuştu.

Buldan Belediyesinin ayrıca 5 mahalleye basketbol,  5 mahalleye ise voleybol sahası yapımı için yer tespiti çalışmaları devam ediyor. 

“AÇILIŞLARINI HEP BİRLİKTE YAPACAĞIZ”
Buldan’ın belediye hizmetlerinden mahrum kalan kırsal mahalleleri başta olmak üzere dört bir yanında çalışmalarının devam ettiğini açıklayan Başkan Şevik,“İlçemizin en uzak mahallesi Mahmutlu’dan başlayıp Çatak’a kadar her mahallemizde süren çalışmalarımız var.   Vatandaşlarımızın düğün, sünnet, mevlit gibi merasimlerine yapabileceği, kışın soğuğundan yazın sıcağından koruyacak yarı kapalı sosyal tesis taleplerini bir bir yerine getiriyoruz. 13 Mahallemizde temelini attığımız sosyal tesisimizin çelik konstrüksiyon montajlarına başlandık.  Yatırımlarımızın açılışlarını vatandaşlarımızla birlikte yapacağız. Ben ilçemize kazandırılacak projelerin şimdiden vatandaşlarımız için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

 “BULDANLI GENÇLERİMİZE GÜZEL BİR TESİS ARMAĞAN EDİYORUZ”
Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in önem verdiği projelerinden bir tanesi olan Kitap Kafe çalışmaları hızla devam ediyor. Cumhuriyet Mahallesi’nde yaklaşık 2 bin metrekarelik alan üzerine  kapalı alan, teras ve yeşil alandan oluşan Kitap Kafe’nın inşaatını tamamladıklarını belirten Başkan Şevik, “Kitap Kafe’nin inşaatı tamamlandı. İç teçhizatı ve çevre düzenlemesiyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Tamamlandığında, 2015 yılında Ege Üniversitesi'nde PKK'lı teröristler tarafından saldırıya uğrayarak şehit olan Fırat Yılmaz Çakıroğlu Kitap Kafe olarak gençlerimizin, öğrencilerimizin hizmetine sulanacağını açıklayan Başkan Şevik, şu bilgileri verdi:  “Gençlerimiz bu ülkenin geleceğidir. Yaptığımız hiçbir yatırım gençlere yapılan yatırım kadar değerli olamaz. Biz gençlerimizin çağın gereklerine uygun olarak, teknolojiyle içiçe ama geçmişinden, tarihinden kopmadan yetişmelerini istiyoruz. O nedenle bu projeyi çok önemsiyorum. Ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerimiz burada hem ders çalışabilecek, hem de kitaplarını okurken, kafe bölümünden ise çok cüzi ücret karşılığında yararlanabilecek.”

“TARİHİ YAPILAR BİR BİR AYAĞA KALDIRILIYOR”

Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in 2007 yılında başlattığı sokak sağlıklaştırması ve restorasyon projeleriyle ilçenin Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet’in ilk dönemine, Buldan’a özgü mimarisiyle dikkat çeken tarihi yapılar bir bir ayağa kaldırılıyor, sokaklar ise tarihi misyonuna kavuşuyor. 2014-2019 döneminde kesintiye uğrayan turizm yatırımları Şevik’in 2019 Mahalli İdareler Seçimleri’nde yeniden belediye başkanlığına seçilmesiyle hızlandı.  Önceki 7 yıllık başkanlık döneminde projesini hazırladığı ve Beyler ile dokuma Pazarı Sokaklarında sağlıklaştırma ve restorasyon çalışmalarını tamamlayarak turizme kazandıran Başkan Şevik,   son 3.5 yıllık hizmet döneminde ise Semerci, Türkmenoğlu, Fetçiler ve Çarşı Sokakta çalışmalarını tamamlanarak ilçe turizmine açıldı.  Bugün yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edilen sokaklara yenilerinin ekleneceğini vurgulayan Başkan Şevik, “Tavacı, Tarakçı, Terzilerkaşı ve  Düzalan sokaklarının restorasyon projesi hazır. Restorasyon ile ilgili hazırlıklarımız devam ediyor. En kısa zamanda da dört sokağımızı ilçe turizmine kazandıracağız. Böylelikle ilçe turizmini hareketlendireceğini inandığımız Kültür Ringi projemizi de tamamlamış olacağız” dedi.

Kendine özgü mimarisiyle, gerdanlık bacalı cumbalı Buldan evlerinin de bir bir ayağa kaldırılacağını belirten Başkan Şevik, “Berber Nihat evi, Ballar Konağı ile İşçioğlu evlerinin restorasyon projelerinin hazırlıklarının devam ediyor. Kültür mirası evlerimizi de ilçe turizmine kazandırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

KÜLTÜR RİNGİ’NİN HATLARI ÇİZİLDİ
Buldan’ı ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin izleyeceği ve ilçe turizmine önemli katkı sağlayacağını düşündüğümüz Kültür Ringi projemizin hatlarının belirlendiğini söyleyen Başkan Şevik, “ Çarşı, Semerci, Fetçiler, Türkmenoğlu sokaklarının restorasyonu ile Kültür Ringi Projemizin hatlarını belirledik. Hat üzerinde restorasyon çalışmaları devam ederken, ilçemiz ayrı bir değer ve güzellik katacak çalışmaları da yapıyoruz.  Atatürk Caddesi, ilçemizin el dokuması ürünlerinin satışının yapıldığı işyerlerinin bulunduğu 14 Mayıs Sokak ile Tarihi Çarşı sokak ve doğa harikası Süleymanlı Yayla Gölü güzergahında yer alan kavşakta muhteşem bir saat kulesi inşa ettik.  Saat kulesi üzerinde ilçemizin tarihi, kültürel ve mimarisini yansıtan figürlerle süsledik. Saat Kulesi ilçemize ayrı bir değer katkı. Ayrıca tarihi çarşı camisinin karşısındaki meydana yaptığımız süs havuzu da Kültür Ringi projemizi tamamlayan çalışma oldu” dedi.

ÇARŞI CAMİ RESTORASYONU DEVAM EDİYOR
Geçtiğimiz aylarda Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun kararı ile Buldan Belediyesi tarafından görüntü kirliliği oluşturan işyerleri yıkılarak önü açılan tarihi Çarşı Camisi’nin restorasyonu ile ilgili bilgi veren Başkan Şevik, şunları söyledi: “Kurulun onayı ile işyerleri belediyemiz tarafından yıkım çalışmaları gerçekleştirilen 17.yüzyıla ait Çarşı Camisi’nin restorasyonu yine belediyemiz tarafından yapılacaktır. Proje çalışmalarımız devam ediyor. ”

“BELEDİYE KONSERVATUARINI AÇACAĞIZ”
Kurtuluş Mahallesi’nde bulunan 120 yıllık taş evin çatı restorasyonunun tamamlandığını açıklayan Başkan Şevik, “Taş Evin iç mekan restorasyonunu 2023 yılı içerisinde gerçekleştireceğiz. Taş Evi, Belediye Kültür Evi ve Konservatuarı olarak ilçe halkamızın hizmetine sunacağız. Amacımız hem tarihi yapıyı yeniden kültür turizmine kazandırmak hem de ilçemizdeki yetenekli ve güçlü sesi olan gençlerimizi ortaya çıkararak, bu alanda yetiştirmelerine katkı sağlamak. Konservatuarımız yalnızca gençlere değil, her yaştan vatandaşımızın sosyalleşmesi, sosyalleşirken de bizim kültürel değerlerimizden faydalanmasını istiyoruz” diye konuştu.
 

YEŞİL ALAN VE PARK ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Buldan Belediyesi, modern ketleşme ve yeşil alan sayılarının hızla arttırılması, vatandaşların aileleriyle güzel vakit geçirebilmeleri için yeni yeşil alanlar kazandırmaya devam ediyor.  Başkan Mustafa Şevik“Yapımını sürdürdüğümüz yeni parklarda; çocukların güvenli ve rahat ortamda oyun oynayabilecekleri oyun alanları, modern peyzaj düzenlemeleri, ağaçlandırma çalışması, dekoratif oturma grupları ve kamelya yapımı çalışmalarını özenle gerçekleştiriyoruz. Yeni park projelerimizden biri Milliyetçi Hareket Partisi'nin kurucu lideri merhum Alparslan Türkeş'in adını vereceğimiz park. Duran Çeşmesi Mevkiindeki yapımı devam eden  Alparslan Türkeş Parkı’nı en kısa zamanda tamamlayarak ilçe halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.  

2007-2014 başkanlık döneminde Buldan’a irili ufaklı 27 adet park ve yeşil alan kazandırdıklarını da hatırlatan Başkan Şevik,  “Yeni hizmet dönemimde de park ve yeşil alan çalışmalarına ağırlık verdik. Alparslan Türkeş Parkı ile birlikte Yenicekent Mahallemizdeki Cumhuriyet Parkı’nda peyzaj çalışmasını tamamlayarak daha modern ve kullanışlı hale getirdik.  Sanayi Sitesi’ndeki hurdalık alanı temizleyerek sanayi esnafının ve vatandaşların dinlenebileceği, vakit geçirebilecekleri bir alan kazandırdık. Gidne Parkı, vakıf Parkı ve millet bahçesi gibi çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu. 

Editör: Tahir Aygün