Denizli Haber - Buldan Beledîsinin, Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’nün “Devlet Ağaçlandırma Hibe Fidan Desteği” kapsamında hazırladığı bir proje daha, hibe desteği almaya hak kazandı.  Buldan Orman Geçtiğimiz yıl proje kapsamında 2300 fidanı toprakla buluşturan Buldan Belediyesi, Orman Bölge Müdürlüğünden 2 bin hibe fidan daha almaya hak kazandı.  İkinci kez desteklenmeye hak kazanan Ağaçlandırma Projesi Kapsamında, Dut, Kanada Erguvanı, Çınar gibi 12 farklı türde 2 bin hibe fidanı toprakla buluşturmaya hazırlanan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, yeni ağaçlandırma çalışmalarıyla ilçeye görsel zenginlik katmaya devam edeceklerini açıkladı. 

BAŞKAN ŞEVİK, “GELECEK NESİLLER İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Buldan Belediyesi olarak alt ve üst yapı çalışmalarının yanı sıra gelecek nesiller için de çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Mustafa Şevik, ağaçlandırmanın önemine dikkat çekerek, geçmiş dönemlerde dikilen ağaçların ilçede görsel zenginlik oluşturduğunu vurguladı.  Başkan Şevik,“Buldan’ımızı daha yeşil, daha sağlıklı, çevre dostu, yaşam kalitesi yüksek bir ilçe haline getirmek adına ağaçlandırma çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Tespit ettiğimiz uygun alanları ağaçlandırıyoruz ve ağaçlandırmaya 2023 yılı içerisinde de devam edeceğiz” dedi.

Ağaçlandırma çalışmalarıyla hem doğanının korunmasına katkı sağladıklarını hem de gelecek nesillere daha yeşil bir Buldan’ı miras bırakmak istediklerini söyleyen Başkan Şevik, “İki yıl üst üste hibe desteği almaya hak kazanan projeyi hazırlayan ekiplerimize teşekkür ediyorum. Fidanları en kısa zamanda teslim alıp, önceden belirlediğimiz alanlara dikeceğiz. Orman Bölge Müdürlüğü ve Buldan Orman İşletme Müdürlüğüne de desteklerinden dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.

Proje Sorumlusu Plan ve Proje Müdürü Zeliha Akyol ise “Belediye Başkanımızın talimatları doğrultusunda hazırladığımız Ağaçlandırma Projesi’nin destek almaya hak kazanması bizleri mutlu etti. Geçtiğimiz yılda desteklenen projemiz kapsamında 2300 hibe fidan ihtiyaç duyulan alanlara dikildi. Bu yıl da ilk etapta 2 bin fidanı toprakla buluşturacağız” dedi.

Editör: Tahir Aygün