Merkezefendi Belediyesi tarafından 11 Ocak Cumartesi günü düzenlenecek olan “Türkiye’de neler oluyor” konulu söyleşi için Fox TV Ana Haber Bülteni Spikeri Gazeteci Fatih Portakal Denizli’ye gelmesi planlandı. Geçtiğimiz günlerde ise ana haber bülteni sırasında Portakal’ın “Türk ordusu işgalcidir”, “Emperyalist, sömürgeci” söylemlerinin ardından tepkiler çığ gibi büyümeye devam ediyor.

Merkezefendi Belediyesi AK Parti Meclis üyesi Yavuz Aki ve MHP Meclis üyesi Fırat Dağdeviren, Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Toplantı Salonu’nda basın mensupları ile bir araya gelerek programın iptal olmasını istedi.

Meclis üyeleri açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün buraya sizlerin ve kıymetli Merkezefendi hemşerilerimizin huzuruna Keşke Merkezefendi Belediyesi'nin yaptığı hizmetlerden bahsetmek için çıkmış olsaydık. Geçmişte AK Parti belediyeciliğinin bir örneği olarak Merkezefendi ilçemize kalıcı birçok Eser bıraktık ancak aradan geçen 10 aylık süre içerisinde Merkezefendi’ye yakışan kalıcı hiçbir eserden bahsedemiyoruz. Çünkü üzerine tartışılıp yorumlar yapabileceğimiz ne bir eser ne de bir hizmet var.

Seçim öncesi Merkezefendi Belediyesi'nin kapısının güya vatandaşlarına kapalı olduğunu ancak kendileri seçildikten sonra hiçbir vatandaşımıza kapanmayacağını söyleyenler geldiğimiz noktada belediyenin fiziki anlamda kapının vatandaşlara kapanmasından sonra şimdi de sosyal medya kapısını da kapatmıştır. Belediyenin kurumsal sosyal medya hesabından yorum ve eleştiri yapan vatandaşlarımıza sosyal medya üzerinden engellemeler yapılmıştır. Bu mu CHP'nin halkçılık anlayışı bu mu demokrasi anlayışı bu ne tahammülsüzlük. Hiç kimsenin Böyle bir uygulama yapmaya hakkı yoktur Çünkü Merkezefendi Belediyesi tüm Merkezefendi'de yaşayanların ortak paydasıdır.

 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden sonra Merkezefendi'de yönetime gelen CHP belediye bütçesi ile kahraman ordumuza İşgalci diyen ülkemizin Libya ile yaptığı anlaşmadan sonra ise Emperyalist ve sömürgeci benzetmesi yapan Amerika'nın kanalı Fox TV sunucusunu ilçemize getiriyor söz konusu anlaşma ile Türkiye başkalarının değil kendi öz kaynaklarının peşindedir Biz hemşerilerimizin söyleşilerle buluşmasına karşı değiliz biz sınırlarımız dışında yaşanan konjonktürel olaylarda devletimizin ve milletimizin yanında tavır almayanların ilçemizde Bir söyleşiye getirilmesine karşıyız.

Bu vesile ile burada Merkezefendi Belediyesi meclis AK Parti grubu ve Milliyetçi Hareket Partisi grubu olarak haklı tepkimizi ortaya koyuyoruz bir an önce Merkezefendi belediye yönetiminin bu yanlıştan dönülmesini, bu programın iptal edilmesini bekliyoruz”.

Editör: TE Bilişim