Merkezefendi Belediye Meclisi Covid -19 sürecinin ardından ilk kez toplandı. Temmuz ayının ilk bileşiminde AK Parti adına söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Yavuz Aki, belediyenin faaliyetleri üzerine yaptığı konuşmada, belediye yönetimini eleştirdi.


Pamukkale Belediyesi ile Merkezefendi Belediyesi kıyaslarken Aki  temsil giderlerini sordu.

 Aki,”Yıllar itibari ile gerçekleşen gider bütçesi dağılımlarına baktığımızda önceki yıllarda yüzde 51.7, yüzde 56, yüzde 53.4 olan yatırım gideri 2019 yılında yüzde 12’ye düşmüş, cari gider 2019 yılında yüzde 67’ye çıkmıştır.. Sizden beklentimiz ilçemize ve ilimize kalıcı yatırımlar ve hizmetler üreterek çıtayı yükseltmenizdir” dedi


"İcra takibi yapın"
Merkezefendi Belediyesi’nin yatırım noktasında 2019 yılında sınıfta kaldığınızı gördüklerini kaydeden Aki,”5393 sayılı belediye kanununda belediye başkanının görevlerinden biri de belediye borçlarını takip ve tahsil etmektir. Önceki dönemlerden 35.183.360.00 Tl müeccel hale gelmiş alacağı var iken, yönetiminizce 2019 yılında ödeme emri, haciz varakası icra takibi ya da vergi yoklamasının yapılmadığını görüyoruz. Sizden bu konularda daha duyarlı olmanızı bekliyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim