AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 79. yıldönümü sebebiyle anma mesajı yayımladı. Tin; “Mehmet Akif Ersoy, vatan sevgisini, milli mücadeleyi ve Anadolu’nun başarısını destansı şiirlerle gönüllere yazmış milli şairimizdir” dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 79. yıldönümü sebebiyle anma mesajı yayımladı. Milletvekili Şahin Tin,yayınladığı mesajında Mehmet Akif Ersoy’un eşsiz eserleri ve vaazları sayesinde milli mücadele ruhunun Anadolu’yu kuşattığına dikkat çekti.

Milletvekili Tin, yayımladığı anma mesajında şu düşünceleri aktardı; “Mehmet Akif Ersoy, eşsiz şiirleriyle milletin gönlüne vatan sevgisini yazan, milli mücadelenin kıvılcımlarını Anadolu’nun tamamına yayılmasına öncülük eden bir vatan aşığıdır. Anadolu da çözülmenin ve umutsuzluğun kol gezdiği en zor şartlarda yani istiklal mücadelemizin verildiği dönemde Mehmet Akif Ersoy milletimizin vicdanı olmayı başarmış eşsiz bir memleket sevdalısıdır. Milli mücadele ruhunun Anadolu’da dalga dalga yayılmasını sağlayan yazdığı şiirleri ve yaptığı vaazları bir milletin diriliş hikâyesinin sesi olmuştur. Mehmet Akif Ersoy Çanakkale zaferi ve şehitlerine atfen yazdığı Çanakkale şiirleri ve bağımsızlık sevdasıyla kaleme aldığı İstiklal Marşımızın şairi olarak gönüllerimizde destansı şiirlerin sahibi olarak derin bir yere sahiptir. Milli mücadele ruhunun hayat bulması için ömrünü adayan ve milli kültürümüze damga vuran muhteşem mısraların sahibi Mehmet Akif Ersoy bugün ruh ve fikir dünyamızın rehberi olmuştur. O’nun eserleri nesiller boyu ruhumuzu beslemeye devam edecektir. Mücadelesine, eserlerine ve şiirlerine büyük hayranlık duyduğum gönül insanı, vatan aşığı Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 79. yıldönümünde rahmetle ve şükranla anıyorum” dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim