Denizli Haber - MHP Denizli İl Başkanı Cafer Birtürk yeni atanan ilçe başkanları hakkında il binasında basın açıklaması yaptı. Birtürk, geçmiş yıllarda partiden ayrılan kişilerin yeniden MHP bünyesine katılmak istediklerini belirtti.

MHP Denizli İl Başkanı Cafer Birtürk, ilçelerde yapılan başkan değişikleri ile ilgili il binasında bir basın açıklaması yaptı. 50 yıllık MHP inancının asla yıkılamayacağını belirten Başkan Birtürk; “Ben 4 yıl önce Ankara’ya giderken 27 kişiyi zor toplamıştım. Tabi 1 Kasım sürecinden sonra başka yerde çok şeyler varmış gibi koşa koşa başka partilere gittiler. İnsanların beklentileri farklı. Baktılar gördüler gittikleri yerlerde ne huzur bulabildiler ne de Milliyetçi Hareket Partisi’ndeki samimiyeti, dava aşkını ve gönül birliğini bulamadılar. Çünkü 50 yıllık kurumsal kimliği olan MHP, hiç yılmadı, yıkılmadı. Giden kişiler MHP’nin içini boşaltacaklarını sandılar. Yaptıkları her şey boşa çıktı. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin 97 yılından itibaren dik duruşu ve sabırla partimizde devam etmesi sayesinde bugünlere geldik” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 17 yıldır iktidarda olan hükümete FETÖ ve açılım konusunda her zaman uyarıda bulunduğu ifade eden Başkan Birtürk; “FETÖ’nün yaygın olduğu bir dönemde genel başkanımız hükümete bunlar bir gün sizin başınızı yer dedi. 15 Temmuz Gecesi gerçekleşen darbe girişiminden genel başkanımız erkenden haberdar olup önlemini aldı. Devleti kurtarmak adına o hain girişiminden çok şükür zararsız çıktık. Bu olaylardan sonra giden arkadaşlarımız teker teker partimize gelmeye çalıştı” dedi.

Başkan Birtürk, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin çok affedici olduğunu vurgulayıp; “Özellikle 31 Mart seçimlerinden sonra defalarca giden arkadaşlarımız için ben onları affediyorum, buyursunlar gelsinler ifadelerini kullandı. Tabi bu çoğu şehirde karşılığını buldu. Denizli’mizde maalesef bu yavaş oldu. İnşallah önümüzdeki günlerde biraz daha hızlanarak geri dönüşlerin olacağını düşünüyorum” dedi.

Faizlerin düştüğü zaman doların yükseldiğini söyleyen Başkan Birtürk; “özellikle son zamanlarda bilhassa CHP’liler yok İçişleri Bakanı istifa etsin yok Ekonomi Bakanı derhal gitsin söyleri var. Genel başkanımız mevcut hükümetin ve bakanların değişmesini istememektedir. Şu anda ben inanıyorum ki, 17 yıldır devam etmekte olan AK Parti iktidarı gelmiş geçmiş en iyi maliye ve ekonomi bakanı tarafından yönetilmektedir. Düşünün ki dolar düşüyor aynı zamanda faiz düşüyor. Biz iktisatçıyız bu hiçbir zaman olmamıştır geçmişte. Faiz düştüğü zaman muhakkak ki dolar yükselir” diye konuştu.

Merhum Milletvekili Kazım Arslan adına açılan park için sözlerinin arkasında olduğunu belirten Başkan Cafer Birtürk; “Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir milletvekili var Teoman Sancar, bizimle uğraşmayı kendine bir hedef haline getirmiş. Geçmişte AK Parti ile birlikte olduğumuz için bizi hiç hoş olmayan ifadelerle tenkit etmiştir. Yaşı bizden küçüktür, abisiyiz diyerek sesimizi çıkarmadık. Biz sustukça halen daha bizimle uğraşmaktadır. Bu aklı evvel milletvekilinin biraz daha aklını başına almasını tavsiye ediyorum. Bizimle uğraşmamasını tavsiye ediyorum. Kullandığımız kelimelerde hiçbir zaman Kazım Arslan kelimesini kullanmadık. Sadece şunu söyledik. Geçmişte açılan parkın isim değiştirilerek genel başkan tarafından yeniden açılması etik değildir dedik. Biz sözümüzün arkasındayız. Kazım Arslan Denizli için bir değerdi. Benim 74 yılında öğrenci yurdunda oda arkadaşımdı aynı zamanda da uzaktan akrabalığımız vardır. Rahmetli ile asla bir sorunumuz olmadı. Saygı duyduğum bir kardeşimdi. Allah gani gani rahmet eylesin” dedi.

Başkan Birtürk, yaptığı açıklamalarının ardından ilçelere atanan başkanları partililere tanıttı.

Editör: TE Bilişim