Denizli Haber - Demokrat Parti Denizli İl Başkanı Aşkın Çelik açıklamasında “Ülkeye "demokrasi ve huzur" getirmek, ülke bütünlüğünü sağlamak, kardeş kavgalarına son vermek sahte gerekçesi ile darbe yapanlar, tıpkı ABD'nin Irak'ta, Afganistan'da, bugün Suriye'de yaptığı gibi "demokrasi" diyerek şahsi çıkarları için kan ve gözyaşına sebep olmuşlardır.

Ülkemizin içeriden ve dışarıdan türlü saldırı ve "operasyon"lara maruz kaldığını ve darbe öncesi sokakta yaşananların "dış mihrak"ların oyunu olduğunu savunarak milletin silahını millete doğrultan bir avuç eşkıya, gerçek operasyonun sahibi, dış mihrakların mümessilidirler.

Siyasete kanın bulaştığı 27 Mayıs Darbesi'nin, bu menfur darbeyi gerçekleştirenlerin yetiştirmesi 12 Eylülcü bir avuç zorbanın amacı, yaptıkları kanun değişiklikleri ve kimilerinin imrenerek baktığı güçleri ile "darbe"nin zihinleri ele geçirmesiydi.

12 Eylül sonrası hem 28 Şubat'ta, 15 Temmuz'da yine apoletlerin, postalların arkasında, siyaset arenasında ise 12 Eylülcülerin üslubu ile bir taraftan "demokrasi" diyip bir taraftan demokrasiyi rafa kaldıran uygulamalarla zihinlerin nasıl ele geçtiğine tanık olduk.

Ne acı ki, bugün dahi 12 Eylül'e lanet okuyanların, 12 Eylülcülere rahmet okurcasına o dönemin uygulamalarına, kanunlarına sahip çıktığını, "darbe"yi ve getirdiklerini "iktidar"ları için "hamd edilecek" bir vesile gördüklerini "hala" şaşırarak izliyoruz.

Bizler "imkan olsa da takvimlerden çıkarsak" derken sanki birileri uygulamaları ile unutturmamak için çaba sarf ediyorlar.

Ama yağma yok; 27 Mayıs'ta başlayan ve "mağdur" olduğunu iddia edenler tarafından sürdürülen demokrasiyi yağmalama süreci muhakkak ki tersine dönecek, darbenin izleri milletimizin ve devletimizin hafızasından silinecektir.

Darbelerin bizlerden aldığı canlar geri gelemeyecek fakat onların mücadele etmesine, şehadetlerine sebep demokrasi elbet bir gün ve inşallah çok yakında yerleşecek, huzur yeşerecek, yüzler yeniden gülecektir.

Bir kez daha darbelere, darbecilere, darbelere şükredecek kadar büyük bir hırsla hükmedenlere, darbe hayal edenlere, darbeyi yeğ görenlere, medet umanlara lanet olsun” dedi.

Editör: TE Bilişim