DENİZLİ'deki CHP İl Kongresi'nde seçimi kaybeden İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu görevi yeni İl Başkanı Teoman Sancar'a devretti.

Denizli'de geçen hafta sonunda yapılan CHP İl Kongresi'nde seçilen il yönetimi,törenle görevi devraldı. Devir teslim törenine CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, eski İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, yeni İl Başkanı Teoman Sancar ile yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı. Hafta sonunda yapılan İl Kongresi'nde aday olup seçimleri kaybeden Bülent Nuri Çavuşoğlu görevi yeni Başkan Teoman Sancar'a devretti. Çavuşoğlu, görevi boyunca 4 ulusal, 5 yerel seçim geçirdiklerini, her seçimde CHP'yi ileri götürmek için örgüt olarak ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini söyledi.

Yeni Başkan Teoman Sancar'a tavsiyelerde bulunan Çavuşoğlu, "Bütün bu süre içerisinde en büyük zorlukları CHP'lilerden yaşadık. Sevgi ve zorluğu paylaşmak yerine sosyal medya denilen dünyanın en güzel unsuru ile sadece örgütünü ve kendisini eleştirenlerle mücadele ettik. Ama CHP ne kimsenin tekelinde ne kimsenin himayesinde ne de kimsenin bünyesinde bir parti olmasın diye mücadele verdik. Geçirdiğimiz bu tüm seçimlerin içerisinde eşimizi ve dostumuzu, ya da kendimize yakın birini ne makama getirdik, ne de koltuk sahibi yaptık. Kimseye tebaa değil bir tek CHP'ye nefer olmanı isterim, tüm bunları yapacak yüreğin de sende olduğunu bilmek isterim" dedi.

 

"MAKAMLAR KALICIDIR, KİŞİLER GEÇİCİDİR"

Çavuşoğlu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine taktığı parti rozetini yeni Başkan Teoman Sancar'a taktı ve görevi devretti. İl Başkanı Teoman Sancar ise, yönetim olarak amaçlarının iki yıllık görev süresi içerisinde CHP'nin başarısı olduğunu söyledi. Ağır ve onurlu bir görev üstlendiğini söyleyen Sancar, "Beraberliğin ana temel olması, adamcılıktan uzak, birbirimize sevgi ve saygıyla bağlanmamız adına CHP'nin İl Başkanı olarak görevim sürecinde en uzak üye, en yakın üye arasında hiçbir mesafe olmadan sadece heyecanımla bu makamı götürmeye, biz anlayışıyla kolkola yürümeye, başarıyı yakalamak adına önemli temeller atmaya geldik. Atacağımız temel birlik, sevgi ve saygı temelidir. Başkanımın tavsiyelerine teşekkür ediyorum. CHP İl Başkanı, kayıtlı 15 bin üyesine demokratik eşit ve sevgi içerisinde davranmak için yola çıkmıştır. Adamcılıktan uzak, vatancılığa yakın, adamı olmamız gerekirse tek makam ve kişi ulu önder Atatürk'tür. CHP'nin devir tesliminde sadece değerli arkadaşımdan bir görevi devralıyorum. Makamlar kalıcıdır, kişiler geçicidir. Size gönlünü açan, kalbini açan, partisini yüceltmek, gururla, onurla temsil etmek üzere çıktığım bu yolda sizlerle yürümekten onur duyuyorum" dedi.

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)

 

Editör: TE Bilişim