AK Parti Denizli Milletvekili ve 2'nci sıra adayı Mehmet Yüksel, ilçe ve mahallelere yaptığı ziyarette, tüm Ege Bölgesi'ni ilgilendiren Ege Gelişim Projesi (EGEGEP) kapsamında planlanan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

 

Seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti Denizli Milletvekili ve milletvekili adayı Mehmet Yüksel, hükümet olarak Ege Bölgesi için hazırlanan EGEGEP'in GAP'tan, Konya Ovası Projesi'nden, Trakya Gelişim Projesi'nden daha büyük bir proje olduğunu öne sürdü. Tüm Ege'yi kalkındırması planlanan projenin 2019 yılına kadar tamamlanacağını belirten Yüksel, "EGEGEP ile İzmir, Manisa, Aydın, Denizli, Muğla, Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak ayağa kalkacak. Bölgeye 25 milyar liralık yatırım yapılıp, 4 bin 547 proje hayata geçirilecek" dedi.

 

EGEGEP ile 31 baraj ve gölet, 74 sulama tesisi, 10 hidroelektrik tesisi, 126 dere ıslahı tesisi, bu tesislere 20 köprü,10 bal ormanı, 44 mesire yeri, 7 tabiat turizmi etkinlik alanı, 40 meteorolojik gözlem istasyonu, 2 içme suyu temin tesisi kazandırılacacağını söyleyen Yüksel, "Tamamlanan bu projeler ile tarımda çok büyük gelir artışı olacak. Taşkınlardan korunulacak, fidan üretimi yapılacak ve milyonlarca ağaç dikilecek. Bölge illerinin içme suyu meselesi kökünden çözülecek, bütün dereler ıslah edilecek, 862 bin dekar arazi ve 686 yerleşim yeri taşkınlardan korunacak. En az 260 bin kişiye iş imkanı sağlanacak EGEGEP ile 4.3 milyon dekar araziyi suya kavuşturacağız. Çiftçilerimiz aynı topraklardan daha fazla ürün alacak. Bölge çiftçisinin cebine yılda 4 milyar lira ilave para girmesini sağlayacağız" diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim