Denizli'nin Pamukkale Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Gürlesin, yerel bir televizyon kanalına demokrasi nöbeti sırasında, "FETÖ"nün öne çıkan işadamlarından birini, darbe gecesi Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan'ın makam odasında gördüğü şeklindeki röportajının çarpıtıldığını söyledi. Bir süre önce açıklama yapan CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, röportajı hatırlatıp Gürlesin'den bu iddiasını ispat etmesini istemişti. 

Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 19 Temmuz akşamı Delikliçınar Meydanı'ndaki demokrasi nöbetinde, Pamukkale TV kamerasına yaptığı röportajında şunları söyledi: "Yanlış yapan kim varsa askerdir, polistir, işadamıdır, altını çiziyorum, özellikle bunu bilerek söylüyorum. Önde olan birileri var. Bunların da hesabı sorulacak. Bunlara da biz aracı olacağız. İşadamı olarak öne çıkan insanlar var, aleni olarak. Şunu söyleyeyim, elimizde belgeler var. Bölge imamlarının yazdığı, 'Çok zor durumdayız. FETÖ terör örgütü başındaki hoca efendiye söz söylemeyin, ama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında da söylemeyin, basın toplantısı yapın' şeklinde aynısını burada da yapıyorlar. O kişiyi, ne demek istediğimi herkes çok iyi anlıyor. Burada şunu söyleyeceğim, maalesef darbe girişiminin olduğu akşam büyükşehir belediye başkanın odasında görüyorum ben bu kişiyi, düşünebiliyor musunuz, belli bir noktada. Bunların hepsinin inine girilecek. Kimsenin şüphesi olmasın" 

CHP İl Başkanı Teoman Sancar, Gürlesin'in açıklamasını basın toplantısında sert bir şekilde eleştirmiş ve bildiklerini savcılara anlatması çağrısı yapmıştı. Bugün konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Başkan Gürlesin, konuşmasının çarpıtıldığını belirterek, şunları söyledi:  "Püskürtülen 15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından milli birliktelikle darbeye karşı duruş her alanda sürmektedir. Bizlerde vatandaşlarımızla omuz omuza demokrasi nöbetimize, FETÖ/PDY terör örgütü hainlerine, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne karşı olan şer odaklarına yönelik devam ediyoruz. Darbeci hainlere karşı yargı süreci 21 Temmuz'da ilan edilen OHAL'le birlikte derinlemesine yürütülmektedir. Bu hassas dönemde bazı açıklamalarımızın ise, çarpıtılıp, kastını aşarak OHAL döneminde yürütülen soruşturmaların seyrine, milli birlik ve bütünlüğe yönelik zarar verici siyasi veya olumsuz taraflara çekilmesinin de doğru olmadığı görüşündeyiz. Yargı ve emniyet güçlerimiz FETÖ/PDY terör örgütü ile bağlantılı olduğu öngörülen isimlerle ilgili soruşturmalarını ve çalışmalarını en iyi şekilde yürütmektedir. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Yargı, darbe kalkışmasının, dökülen masum kanların hesabını hukuk içinde soracaktır. Bu sürecin içinde olan eli kanlı hainler, mutlaka ve mutlaka teker teker adaletin önüne çıkarılacaklar, hak ettikleri en ağır cezayı alacaklardır. Asıl olan şey adaletin terazisidir." 

Editör: TE Bilişim