AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, TBMM Genel Kurulunda 2016 mali yılı bütçe kanun tasarısının 3. turunda şahsı adına lehte söz aldı. Şahin Tin; “Kimsenin kötü senaryolar üreterek Türkiye’nin ve Denizli’nin ekonomideki gücünü ve istikrarını yok etme gayreti kabul edilemez” dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, TBMM Genel Kurulunda 2016 mali yılı bütçe kanun tasarısının 3. turunda şahsı adına lehte söz alarak konuştu. Şahin Tin konuşmasında 2002 yılına kadar Türkiye’de uygulanan popülist politikalar neticesinde birçok kez siyasi krizler yaşandığını söyledi. Milletvekili Şahin Tin, AK Parti iktidarlarıyla bu krizlerin sona erdirildiğini ifade ederek şunları söyledi. “AK Parti iktidarının ekonominin başına geçmesiyle birlikte, milli ekonomi yöntemleri belirlenerek mali disiplin sağlanmıştır. Partimizin kararlı ve cesur adımları sayesinde Türkiye’nin ekonomisi rahat bir nefes almıştır. Ülkemiz artık IMF kapılarında el açmaktan kurtarılmıştır. Türkiye yaşanan küresel kriz dönemlerinde bile dünyada krizden en az etkilenen ülkelerden biri olmuştur. 2002 yılında vergi gelirlerinin %86’sı faiz ödemelerine giderken, başarılı politikalarımız sayesinde bu oran %13’lere kadar düşürülmüştür.

 

Hizmette Çığır Açtık

AK Parti iktidarlarına kadar ülke insanının birçok hizmete hasret olduğuna dikkati çeken Milletvekili Şahin Tin; “Ak Parti öncesi yolu olmayan, suyu olmayan, elektriği olmayan nice köylerimiz vardı. AK Parti ülkemizin kaynaklarını milletimizin hizmetine sundu ve yapılamaz denilenleri yaptı. Ulaştırma Bakanlığımız aracılığıyla iktidarlarımız boyunca destanlar yazdık. Ülkemizi otobanlarla, bölünmüş yollarla, köprülerle, havaalanlarıyla, hızlı trenlerle, tünellerle donatarak uzakları yakın ettik. Yerli uydularımızı yaparak iletişimde çığır açtık. Türk Hava Yollarını dünyanın en başarılı kurumu haline getirdik. Ayrıca bu dönemde Aydın-Denizli Otobanının yapılacak olmasından dolayı Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum. Çalışma Bakanlığımızla reform niteliğinde yaptığımız çalışmalarla, işçi ve işveren arasındaki barışı sağladık. Kamu maliyesi kamburu olan sigorta sistemini yeniden yapılandırarak disipline ettik. İşsizlik sigortası, doğum borçlanması ve izinleri, iş güvenliği ve iş yeri hekimliği gibi birçok sosyal hizmeti milletimize kazandırdık. Avrupa Birliği uyum süreci çerçevesinde, gerek kamu kurumlarımızın yapısal düzenlemesini, gerek kanuni düzenlemelerimizi kararlılıkla sürdürmekteyiz. Bu başarılı çalışmalardan dolayı Bakanlarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim