Saadet Partisi Denizli İl Başkanı Av. Halil İbrahim Varol, geleceğimizin en büyük teminatının gençler olduğunu belirterek, imanlı, inançlı ve donanımlı bir gençliğin yetişmesi konusunda en büyük görev ve sorumluluğun öğretmenlerde olduğunu vurguladı.


Böylesine ulvi bir sorumluluğu üstlenmiş olmalarına karşın, öğretmenlerin bu sorumluluğa uygun maddi imkanlardan yoksun bırakıldığını kaydeden Varol, yapılan araştırmaların öğretmenlerin içinde bulunduğu dramatik tabloyu gözler önüne serdiğini belirtti.


Eğitim-Bir Sen’in yaptırdığı bir araştırmaya atıf yapan İl Başkanı Varol; bu araştırmaya göre öğretmenlerin yüzde 66.4’ünün maaşıyla geçinemediğini hatırlattı. Varol mesajında şu değerlendirmeyi yaptı; “Maalesef öğretmenlerimiz ciddi sorunlarla boğuşmaktadır. yüzde 80’i kredi kartı borçlusudur. Bir çoğu Ailesinin geçimini sağlayabilmek için ek iş yapmak zorunda kalmaktadır. OECD ülkeleri arasında öğretmene en düşük maaş ve en az ücret veren ülke Türkiye’dir. Yine Eğitim Bir Sen’in yaptığı araştırmaya göre 1923 yılında bir öğretmen maaşıyla 25 cumhuriyet altını alınırken, bugün üç altın alınabilmektedir. Bunun sorumlusu uyguladığı yanlış politikalarla ülkeyi faiz batağına saplayan hükümetimizin yetkilileridir. Her hafta faize 1 milyar dolar öderken, öğretmene yılda yüzde 2-3 artışı çok görenler ülkemizin geleceği olan gençlerimizi yetiştiren kişileri düşünmeyerek büyük bir yanlış yapmaktadırlar . Öğretmenin feryadına değil IMF’nin talimatlarına kulak kabartarak bu problemler çözelememektedir. Tüm bu imkansızlıklara rağmen Öğretmenlerimizin ortaya koyduğu bu fedakarlık her türlü takdirin üzerindedir. Gösterdikleri bu fedakarlık nedeniyle bütün öğretmenlerimizi yürekten tebrik ediyorum” dedi.

Eğitim camiasının bugün karşı karşıya bulunduğu en büyük sorunlardan birinin de ataması yapılmayan 250 bin öğretmen adayının çaresizliği olduğunu vurgulayan Varol; “hükümet yetkilileri seçim öncesi bu konuda söz vermelerine karşın seçimin üzerinde 5 ay geçmesine rağmen bu sözlerini yerine getirmek bir yana ‘özür dileyerek’ atama yapmayacaklarını itiraf ettiler. Sadece bu olay bile hükümet’in eğitim politikasının ne kadar tutarsız olduğunu göstermek için yeterlidir. Ülkemizin çok ciddi bir öğretmen açığı vardı. Bu açık derhal kapatılmalıdır. Bu öğrencilerimize hem de atanamayan öğretmenlerimize yıllardır yaşatılan bu mağduriyet derhal giderilmelidir. Çünkü Eğitim bir ülkenin en önemli ve en öncelikli meselesidir” dedi.

Saadet partisi olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da eğitim camiasının sorunlarının takipçisi olacaklarını kaydeden Başkan Varol; “Çünkü biz bir milletin en büyük gücünün tankı, topu, tüfeği, parası değil imanlı ve inançlı gençleri olduğuna inanıyoruz. “Yeniden Büyük Türkiye”yi ve “Yeni Bir Dünya”yı kuracak bu altın nesli elleri öpülesi öğretmenlerimiz yetiştirecektir İşte bundan dolayıdır ki eğitimcilerimizin tüm problemleri çözülerek bir an evvel daha müneffer günlere adım atmamız gerekmektedir.” Diye söyledi.

 

Editör: TE Bilişim