CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Denizli’de eğitim veren kamu binalarının elden çıkarılarak farklı kurumlara devredileceği iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

Koca Mektep ve Mühendislik Fakültesinin arazi ve binalarının üzerinde yoğunlaşan tartışmayı Meclis’te değerlendiren Arslan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya sorular yöneltti.

Kendisinin de eğitim gördüğü Koca Mektep’in mezunlar buluşmasına katılan, burada okul binasına ilişkin sorun ve talepleri dinleyen Kazım Arslan, konuyu gecikmeksizin Meclis gündemine taşıdı.

Genel Kurul’da söz alan CHP Milletvekili Arslan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’dan şu soruların yanıtını beklediğini vurguladı:

 

​OKUL BİNALARININ DURUMU NE OLACAK?

“Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesinin eski yerinin yüksekokulların konuşlandığı alanın binasıyla birlikte TÜRGEV'e verildiği veya verileceği söylenmektedir. Bu iddia doğru mudur? Doğruysa neden verilmiştir?

Denizli Lisesi-Koca Mektep'in Denizli Büyükşehir Belediyesine devredildiği söylenmektedir. Bu devir yapılmışsa neden yapılmıştır? Devir yapıldıysa bu eğitim yuvasını, bu güzel eseri eğitim yuvası olmaktan çıkarmak doğru mudur?”

Editör: TE Bilişim