Demokratik Sol Parti Pamukkale Belediye Başkan Adayı Yusuf Urem, DMD ve SMA hastaları ile otizmlilerin tedavi ve takiplerinin yapılacağı tam teşekküllü Klinik ve Rehabilitasyon Merkezi yapacağını söyledi. Urem, “Sahipsiz olan hasta çocuklar ve ailelerine biz el uzatacağız, sahip çıkacağız” dedi.

Demokratik Sol Parti (DSP) Pamukkale Belediye Başkan Adayı Yusuf Urem, belediyeciliğin sadece yol, kaldırım ve park yapmak olmadığını belirterek, birçok kişinin bile adını bile duymadığı hastalıkların pençesindeki insanların sahipsiz ve çaresiz bırakıldığını ifade etti.

“SADECE İLAÇ YETMİYOR!”

Duchenne Musküler Distrofisi (DMD) ve Spinal Musküler Atrofi (SMA) olarak adlandırılan kas hastalıklarının düzenli ve sürekli takip gerektirdiğini belirten Urem, çocuğu bu hastalıklarla mücadele eden ailelerin çaresiz kaldıklarını, ilaç temininde sıkıntı yaşadıklarını, tedavilerini bile düzenli yaptıramadıklarını dile getirdi. Urem, “Her tür koşulda bu tür hastalara ilaç vermek yeterli olmayıp hastaların birden fazla tıp alanını ilgilendiren özellikle kalp, solunum, beslenme, diyet, ortopedi alanlarında özelleşmiş merkezlerden, yani günübirlik bir klinik hizmeti ile toptan değerlendirilmesi artık vazgeçilmezdir” dedi.

“OTİZM GİDEREK YAYGINLAŞIYOR!”

Otizmin de giderek yaygınlaşan ve toplumun daha geniş kesimlerini etkilemeye başlayan bir sorun haline geldiğini belirten DSP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Yusuf Urem, “2014 yılında 62 doğumda bir görülen otizm, artık 55 doğumda bir görülmeye başlandı. Bunun nedenin besinlerin, dolayısıyla da insanların genetiği ile oynanması olduğu biliniyor. Bunun için önlem almamız gerekiyor. Bu rahatsızların pençesindeki çocuklara, ailelerine sahip çıkmamız gerekiyor. Bunun için göreve geldiğimizde ilçemize tam teşekküllü bir Klinik ve Rehabilitasyon Merkezi kazandıracağım” diye konuştu.

“ENGELLİ SPORCULARA DESTEK VERECEĞİZ!”

Engelli bireylerin de topluma kazandırılması ve spor yapabilmeleri için destek sağlanacağını belirten Urem, “Şu anda Denizli Engelli Spor Kulübü kirasını bile ödemekte zorluk çekiyor. Göreve geldiğimizde engelli bireyleri gerek malzeme, gerekse maddi anlamda destekleyeceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim