İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk yerel seçimlerde Pamukkale’de CHP’nin adayını destekleyeceklerini açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk düzenlediği basın toplantısında yerel seçimlerde Merkezefendi’den aday çıkarmayarak CHP’nin adayı Şeniz Doğan’ı destekleyeceklerini açıklamış ve Pamukkale’de aday çıkaracaklarını, CHP’nin de kendilerini Pamukkale’de desteklemesini istediğini ima etmişti. Sosyal medyada ise İYİ Parti Denizli İl Başkanı Hasan Akgün’ün Pamukkale Belediye Başkanı Adayı olacağına ilişkin paylaşımlar yapılmıştı. Öztürk bugün yaptığı yazılı basın açıklamasında Pamukkale’den aday çıkarmayarak CHP’nin adayını destekleyeceklerini açıkladı. İYİ Parti’nin neden geri adım attığı ise akıllarda soru işareti bıraktı.

Öztürk yaptığı açıklamada “Türkiye genelinde, Denizli bütününde değişimi gerçekleştirebilmek için CHP ile yapmış olduğumuz işbirliğini daha da güçlendirebilmek adına Pamukkale ilçemizde Cumhuriyet Halk Partisi adayını destekleme kararı verdik.

İşbirliği çerçevesinde iki parti tabanı arasında kaynaşmanın, kenetlenmenin tam olarak sağlanabilmesi adına her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Atalarımızın dediği gibi;

Bir elin nesi var, iki elin sesi var.

Diyerek birlikte yerel iktidara yürümeye karar verdik.

Denizli’de ses getirmek, kötü gidişata dur demek için, ortak aklı iktidara taşımak için az kaldı.

Karar yüce milletimizindir.

“Ben yaptım oldu” zihniyetinden kurtulmak istiyorsan az kaldı karar milletindir. Hep birlikte hareket edersek aşılmayacak dağ, yıkılmayacak sulta yoktur.

Karar sizin, söz milletindir” dedi.

Editör: TE Bilişim