Denizli’de 2251 sandıkta sabah saat 08:00 de başlayan oy kullanma işlemi akşam saat 17:00 sona erdi.

Yaklaşık 715 bin seçmenden yaklaşık 640 bin seçmen Denizli’de oyunu kullandı. Oy kullanma işlemi bittikten sonra sayım sandık görevlileri tarafından yapıldı. Kesin olmayan sonuçlara göre Ak Parti 2011 seçimlerinde %46,6 olan oy oranını  %39.6’ya düşürdü.  Toplamda 242 bin civarında bir oy aldı. CHP ise 2011 seçimlerinde  %31,24 olan oy oranını %35,1’e yükseltti. MHP ise 2011 seçimlerinde %17 olan oy oranını %18,4’e yükseltti.

Bu sonuçlara göre Denizli’de Ak Parti 3, CHP 3 ve MHP 1 milletvekili Ankara’ya göndermiş olacak.  Ülke ortalamasına göre genellikle oy oranı Denizli’de benzerlik gösterirken Denizli’nin vekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Bilal Uçar, Melike Basmacı, Kazım Arslan, Gülizar Biçer Karaca ve Emin Haluk Ayhan isimlerinden oluşacak.

Bu sonuçlara göre hükümetin nasıl olacağı netlik kazanmıyor. Tek partili iktidar dönemi sona ermiş gibi gözüküyor. Olası koalisyon senaryoları şimdiden yazılmaya başladın. MHP, CHP ve HDP koalisyonun yanı sıra Ak Parti ve MHP koalisyonu dile getiriliyor. Bu saatten sonra gözler Ankara’da ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da olacak. Recep Tayyip Erdoğan kanun gereği seçimlerde birinci parti olan Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na hükümeti kurma görevini verecek. Olası bir koalisyon hesapları veya anlaşmaları olmazsa hükümet kurma süreci uzuyacağa benziyor. Bu süreç büyük ihtimalle bir erken genel seçimi yeniden doğuracaktır. Ama koalisyon anlaşması olursa bu koalisyonun Denizli’ye yansıması nasıl olacak hepimiz bekleyip göreceğiz. Çünkü Ak Parti MHP koasliyonunda her iki partinin de iki güçlü ismi Denizli’den milletvekili olarak Ankara’da görev yapacak. Nihat Zeybekci’nin Ekonomi Bakanlığında veya başka bir bakanlıkta yer almasına kesin gözü ile bakılırken MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan’ında olası koalisyon çercevesinde olası bir bakanlık verilmesi yüksek ihtimal arasında. 

Editör: TE Bilişim