Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, parti binasında düzenlenen basın toplantısında TMSF’nin Bank Asya’ya el koyması ile ilgili soruyu da değerlendirdi.

Bakan Zeybekci, “Yapılan çalışma tam anlamı ile hukuki ve teknik bir çalışmadır” dedi. Bakan Zeybekci, sorulan bir soru üzerine CHP il başkanının aldığı tarımsal hibeler konusuna da temas etti: ‘Hem hibe al hem tarımı öldürdüler de bu samimiyetsizliktir’

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli programı dahilinde basın mesupları ile bir araya gelerek parti binasında basın toplantısı düzenledi. Burada basın mensuplarının TMSF tarafından el konulan Bank Asya’ya ilişkin sorunlarını yanıtlayan Bakan Zeybekci, “TMSF’nin BDDK’nın ilgili kurumlarının tam manası ile teknik, matematik, hukuki değerlere göre yaptığı bir çalışmadır. Türkiye’de 2001-2002’de 25 bankanın TMSF’ye devredilmesi ile birlikte Türkiye’nin bugünkü değeri ile yaklaşık olarak 300 milyar dolarlara varan, o günkü değerleri ile 50 milyar dolarların üzerindeki bir maliyeti Türkiye katlandı. Onun için böyle durumlarda hafızalardaki kötü hatıralardan dolayı nedeniyle hassasiyetimiz var. Ama bu tam anlamı ile Türkiye’deki ekonomik tedbir olarak alınan bir karardır. Hukuki, sermaye, tasarruf mevduatı anlamında standartları tutturamayan herhangi bir finans kurumu veya bankaya alınabilecek tedbirlerden birisi alınmıştır.  Bunun arkasında herhangi bir mana aramaya gerek yoktur. Sebepleri, onların finansal veya matematik ve hukuki anlamda bu duruma düşmesinin nedenleri benim konum değildir. Yapılan çalışma tam anlamı ile hukuki ve teknik bir çalışmadır” dedi.

 

TARIMI ÖLDÜRDÜLER DE HİBE AL

BU OLMAZ, BU SAMİMİYETSİZLİK OLUR

Konuşmasının bir bölümünde CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’na yüklenmeye devam eden Bakan Zeybekci, ‘AK Parti hükümetleri tarımı ihmal etti, çiftçiyi öldürdüler, tarımı bitirdiler’ gibi söylemlerle dolaştıklarını da görüyoruz. Bunu söyleyen de Tarımsal Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’ndan en yüksek teşvik ve desteği alan da CHP İl Başkanıdır. 584 bin lira destek aldı. Diğerlerini daha söylemedik. Bir il başkanı devletin yardımlarından yararlanabilir. Ana muhalefet partisinde olmasının da bir mahsuru yoktur. Bu iktidarın adaletini, hakkaniyetini ve eşitçiliğini gösterir. CHP’nin bu konulara yaklaşımındaki samimiyeti ve inandırıcılığı Denizli il başkanının bu konudaki performansı ile doğru orantılı olarak görüyorum.

Editör: TE Bilişim