AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel; Tüm ege bölgesini ilgilendiren EGEGEP’in Denizli’yi şaha kaldıracağını söyledi.

AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, hükümet olarak Ege Bölgesi için GAP'tan, Konya Ovası Projesi'nden, Trakya Gelişim Projesi'nden daha büyük bir proje olan EGEGEP’i hazırladıklarını ve tüm Ege'yi kalkındıracak bu projelerin 2019 yılına kadar tamamlanacağını belirtti. “Ege Gelişim Projesi ile İzmir, Manisa, Aydın, Denizli, Muğla, Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak ayağa kalkacak. EGEGEP çerçevesinde bölgeye 2019 yılına kadar 25 milyar TL’lik yatırım yapılacak” diyen Mehmet Yüksel, EGEGEP ile 4.547 adet projenin tüm Egelilerin hizmetine sunulacağını ifade etti.

Mehmet Yüksel, “EGEGEP ile 2019 yılı sonuna kadar Denizli’ye, 31 adet baraj ve gölet,74 adet sulama tesisi,10 adet hidroelektrik tesisi,126 adet dere ıslahı tesisi,bu tesislere 20 adet köprü,10 adet bal ormanı,44 adet mesire yeri,7 adet tabiat turizmi etkinlik alanı,40 adet meteorolojik gözlem istasyonu,2 adet içme suyu temin tesisi kazandırılacak” dedi. “Tamamlanan bu projeler ile tarımda çok büyük gelir artışı olacağını” söyleyen Yüksel, “taşkınlardan korunulacağını, fidan üretimi yapılacağını ve milyonlarca ağaç dikimi gerçekleştirileceğini” söyledi.

SULAMA VE İÇME SUYUNA KÖKTEN ÇÖZÜM

EGEGEP ile bölge illerinin içme suyu meselesini kökünden çözeceklerini, proje kapsamındaki 8 ilin 2050 yılına kadarki içme suyu ihtiyacını teminat altına alacaklarını, ayrıca; bütün dereleri ıslah ederek, 862.000 dekar arazi ve 686 adet yerleşim yerini taşkınlardan koruyacaklarını söyleyen Mehmet Yüksel; “Bu projeyle sulamadan içme suyuna, hidroelektrik enerjiden dere ıslahlarına, ağaçlandırmadan havza planlamaya, doğa turizminden, meteorolojik gözlem ağına kadar birçok dev eseri Egemize kazandıracağız. En az 260.000 kişiye iş imkânı sağlayacak EGEGEP ile 4,3 milyon dekar araziyi suya kavuşturacağız. Çiftçilerimizin aynı topraklardan daha fazla ürün alacak. Bölge çiftçisinin cebine yılda 4 milyar TL ilave para girmesini sağlayacağız” diye konuştu.

“KÖYLÜMÜZ İÇİN KOLLARI SIVADIK”

Özellikle gıda arzı, organik tarım, teknik seracılık, tıbbi bitkiler ve orman ürünleri hususunda dünya pazarından ülkemizin fazlasıyla pay alması gerektiğini ve Denizli’nin bu konuda öncü şehir olacağını belirten Yüksel, Denizli’yi her alanda lider şehir yapacaklarını belirtti. Türkiye’nin Dünya genelinde en fazla ağaçlandırma yapan ülkeler arasında olduğunu EGEGEP ile de 8,8 milyon dekar araziye 752 milyon adet fidanın daha dikileceğini ifade eden Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel; “Orman zenginliğimizi artıracağız. Bunu yaparken orman köylümüzü de düşünüyoruz. Köylümüz için kolları sıvadık. Denizli’de ve tüm Ege illerinde şehir ormanları ve bal ormanları başta olmak üzere her alanda birçok tesisi tamamlayarak hizmete açacağız. Yine bal ormanlarıyla ceviz, badem ve trüf mantarı gibi gelir getirici türlere yönelik yapacağımız ağaçlandırma çalışmalarıyla köylümüze yeni kazanç alanları oluşturacağız. Onların refah seviyesini yükseltmek için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi. Mehmet Yüksel “EGEGEP gibi büyük bir projede emeği olan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu olmak üzere Denizli’ye büyük yatırımların kazandırılması yönünde bakanlar kurulunda yaptığı çalışmalarla Ekonomi bakanımız Nihat Zeybekci’ye çok teşekkür ediyoruz. Onların büyük gayretiyle Denizli bu yatırımlara kavuşuyor “diye konuştu.  

Editör: TE Bilişim