Ülkemizi ve şehrimizi uluslararası itf junior tenis turnuvalarında da temsil eden 2003 doğumlu Denizli’li tenis oyuncusu Zehra Canbaz Samsun’da yapılan tenis büyük kadınlar yaz kupasında teklerde yarı final oynayıp çiftlerde şampiyon oldu.

Tenise  2009 yılında Pamukkale Üniversitesi’ nde başlayan sporcumuz 2014 yılında Amerika’da dünyanın en iyi akademisi olan IMG tenis akademisinde 5 haftalık bir eğitim programına katılmış ve burada yapılan turnuvada şampiyon oldu.

2016 ve 2017 yıllarında İstanbul’da Enka kulübüne bağlı Kozawos akademide tenis oynamıştı.

2019 şubat ayında eski A milli ve profesyonel oyuncu olan, uzun yıllar 16 yaş milli takımlar antrenörlüğü yapmış Çağdaş Ulukan ile çalışmaya başlamış ve hızla TTF ve ITF klasman sıralamalarında yukarılara tırmanmaya başladı.

15-20 Temmuz 2019 tarihler arasında Ürdün’ün başkenti Amman’da yapılan uluslararası İtf junior tenis turnuvası galibiyeti ile dünya sıralamasına giren başarılı tenisçi, 26-30 Ağustos 2019 tarihleri arasında İran’ın başkenti Tahran’da yapılacak olan uluslararası tenis 18 yaş dünya gençler serisi turnuvasına katılıp, dünya sıralamasını daha da artırmayı amaçlıyor.

Editör: TE Bilişim