6-15 Mayıs tarihlerinde Denizli’de gerçekleşen Anadolu Yıldızlar Ligi Türkiye Finalleri tamamlandı. 7 branşta iki binin üzerinde sporcu, antrenör ve idareci Denizli’ye gelirken, şampiyonluk kupasını kaldıran takımlar büyük mutluluk yaşadı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türk Sporunda alt yapılara destek verilmesi amacıyla 5 yıldır uygulanan ve finallerine Denizli’nin ev sahipliği yaptığı Anadolu Yıldızlar Ligi Türkiye Finalleri tamamlandı. 7 branşta gerçekleşen yarışmalara grup ve yarı finallerde başarılı olan Türkiye’nin en iyi genç sporcuları katıldı.

TARİHTE İLK KEZ SU TOPU

6 Mayıs’ta start alan finallerde ilk olarak karateciler sahne aldı. Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonunda tatamiye çıkan sporcular mücadelesi ile alkış aldı. Denizli'de ilk defa gerçekleşen su topu yarışmaları ise Atatürk Yüzme Havuzunda yapıldı. Su Topu Türkiye Finallerinde 17 ilden 345 sporcu su üzerinde yarışarak müthiş efor sarfetti.

DENİZLİLİ VOLEYBOLCULAR KÜRSÜDE YER ALDI

Analig Voleybol Finallerinde heyecan Hasan Güngör Spor Salonu ve Mustafa Kaynak Anadolu Lisesi Spor Salonlarında yaşandı. Finallere kalma başarısı gösteren Denizli erkek ve bayan takımları, güçlü takımların arasından sıyrılarak üst üste galibiyetlerle son dört arasına girmeyi başardı. Bayan takımı yarı finalde elenerek üçüncü, erkek voleybolcular ise finalde kaybederek ikinci oldu.

SARAYKÖY HENTBOLCULARI AĞIRLADI

Hentbol Finalleri 11-15 Mayıs tarihlerinde Sarayköy İlçe Spor Salonu ve Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonunda gerçekleşti. Son dakikaya kadar heyecanın kesilmediği maçlarda şampiyon olan takımlar büyük mutluluk yaşadı. Badminton Finalleri Atatürk Ortaokulunda, Atletizm Finalleri Albayrak Spor Kompleksinde, Masa Tenisi ise KYK Spor Salonunda yapıldı.

İBANOĞLU “FİNALLERE EN İYİ ŞEKİLDE EV SAHİPLİĞİ YAPTIK”

Finaller boyunca tüm yarışmaları yerinde takip eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, 59 ilden Türkiye’nin sporda ki yıldızlarını Denizli’de ağırladıklarını söyledi. Kazanan kaybeden tüm sporcuları kutlayan İbanoğlu, finallerin sporcular için olimpiyat yolunda geleceğe atılan bir adım olduğunu belirtti. Anadolu Yıldızlar Ligi projesinde bu yıl ilk defa toplu final organizasyonunun yapıldığını ve ev sahipliği için Denizli’nin layık görüldüğünü söyleyen İbanoğlu, modern tesisler ve tecrübeli bir kadroyla finallere en iyi şekilde ev sahipliği yaptıklarını kaydetti.

Editör: TE Bilişim