Denizli Haber - Türkiye Atletizm Federasyonu’nun faaliyet takviminde yer alan Spor Toto Kulüpler U18 Türkiye Şampiyonası heyecanı hafta sonu Denizli’de yaşanacak. Denizli Büyükşehir Belediye Spor Toto Spor Kompleksi Olimpik Atletizm Sahası'nda gerçekleşecek yarışmalarda farklı mesafelerde koşu ve atma yarışmaları olacak. Yarışmalar 18 Haziran Cumartesi günü saat 15.00’de start alacak.

TÜRKİYE’NİN BÜYÜK KULÜPLERİ DENİZLİ’YE GELİYOR

Atletizm Federasyonu, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün birlikte organize edileceği U18 Ligi yarışmaları Atletizm Federasyonu tarafından pist sezonunda düzenlenen 5 lig yarışmasından biri. Yarışmalara Enka, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, Adana Seyhan Belediyesi Spor kulübü gibi atletizm branşında uzun zamandır faaliyetlerini sürdüren ve atletizmin lokomotifi olan 24 takımdan yaklaşık 490 sporcu katılacak.

BALKAN ŞAMPİYONASI ÖNCESİ SON PROVA

Denizli, Mayıs ve Haziran aylarında üst üste ulusal sportif organizasyonlara ev sahipliği yaptı. Şimdi ise uluslararası bir organizasyon için geri sayım başladı. Türkiye’nin en iyi pistleri arasında gösterilen Albayrak Olimpik Atletizm Sahası 16–17 Temmuz 2022 tarihlerinde 52. Balkan U20 Atletizm Şampiyonasına ev sahipliği yapacak. 20 Balkan ülkesinin katılacağı şampiyona öncesi, hafta sonu gerçekleşecek yarışmalar bir prova olacak.

İLMAN, TAKIMLARA BAŞARILAR DİLEDİ

Atletizm U18 Türkiye Şampiyonası için tüm hazırlıkların tamamlandığını kaydeden Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, yarışacak tüm atletlere ve antrenörlere başarılar diledi. Yarışmalar sonunda kadınlarda ve erkeklerde ilk üç sırada yer alan kulüplere Atletizm Federasyonu tarafından hazırlanan kupaların verileceği kaydedildi. Denizlili sporseverler Cumartesi 15.00, Pazar ise 11.00’de başlayacak yarışları tribünde yerini alarak ücretsiz izleyebilecek.

Editör: TE Bilişim