Merkezefendi Basket'in BSL'ye girmesi beklenirken Federasyonun 2020-2021 sezonunu 15 takımla oynama kararı alması spor camiasında şok etkisi yarattı. Kulüp konuyla ilgili açıkla yaparak bu kararı hukuğa aykırı buldu. 
Kulübün açıklaması şu şekilde;

Merkezedendi Belediyesi Denizli Basket yönetim kurulu olarak Türkiye Basketbol Federasyo'nun aldığı karara istianen açıklamamızdır;

"Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket Kulübü, Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulunun, Bakırköy Basketbol Kulübünün 30.06.2020 tarihli 682 sayılı kararıyla düşürülmesi  sebebiyle, 2020-2021 sezonunda BSL de oynamak için müracaat etmiş ve belgelerini  Basketbol  Federasyonuna sunmuştur. Bu karar,  Bakırköy Basketbol Kulübü'nün düşürülmesi sebebiyle alınmış ve Bakırköy Basketbol Kulübünün yerine BSL'ye Petkimspor alınmıştır. Bu aşamadan sonra Kulübümüz başvurusu dışında başka başvuru yapılmamıştır. Bu tarihten sonra, dün itibarıyla Bandırma ligden çekilmiş ve kalan tek başvurucu olan takımımız  Basketbol Süper Ligine katılmaya hak kazanmıştır. Başvuru için gerekli şartlar ve süreler Bandırma’nın çekilmesiyle oluşmuştur. Basketbol  Federasyonu, Bandırma’nın çekilmesi neticesinde yeni bir karar almamıştır.

HUKUK GARABETİ YAŞANDI

Bakırköy Basketbol Kulübü ile ilgili alınan karar, Petkim’in Lige alınmasıyla yerine getirilmişken, bir hukuk garabetiyle Kulübümüz bu karara ve burada kararlaştırılan sürelere tabi tutulmuştur. Oysa, olması gereken Bandırma’nın düşürülmesiyle birlikte yeni bir karar alınması ve ek süre verilmesidir.
Bağımsız denetçi Ergün Okçay tarafından Mali denetim yapılmış ve hiç bir borcu olmayan kulübümüz geçerli şartları sağlamıştır. Kulübün, vergi, sigorta, oyuncu ve personel, piyasaya hiçbir borcu yoktur. Muhtemel 2020-2021 BSL bütçesi de onaylanmıştır. Tüm basketbol ligleri içinde borçsuz olan bir kaç kulüpten biridir.  Mali denetim raporuna kulübe ait her türlü yayından ulaşılabilir. Kulübümüze eksik belge olduğuna dair usulüne uygun olarak gönderilmiş resmî bir yazı ulaşmamıştır. Üstelik, Bandırma ligden çekileli henüz  bir gün olmuştur. Bu süreçte, bizzat Basketbol Federasyon başkanımız tarafından Pazartesi fikstüre katılacağı söylenen Kulübümüzün, yazılı ve görsel medyada da BSL'de olduğu yoğun şekilde dillendirilmiştir. Tüm Basketbol camiası, kulübümüzün BSL' de olmasından memnuniyetlerini belirtmiş ve bu karar sevinçle karşılanmıştır. 

1 GECEDE NE OLDU?

Bu şartlarda; ne olmuştur ki gece ansızın ligin 15 takımla oynanacağı açıklanmıştır? BSL de oynamak için her türlü hazırlığı olan, her maçı dolu seyirciye oynayan, harikulade bir salonu olan ve üstelik tek başvurucu olan kulübümüz gecenin bir vakti neden reddedilmiştir? Pandemi nedeniyle olağanüstü günler geçiren ülkemizde ve dünyada, bir önceki sezonu yarıda kalmış bir lig için sanki her şey normalmiş gibi, karar olmaksızın düzenlemeler yaparak, anlık kurallar koymak, bir kaç günlük sürelerde belgeler istemek, taleplerde bulunmak ve üstelik TFF düşmeyi kaldırıp 21 takımla ligi oynatırken, bir eksik takımla lig oynatmak  nedendir? 
Bandırma çekileli henüz bir gün olmuşken, hiç bir dayanak  karar olmaksızın başvurumuzun reddedilmesi hangi talimata uygun düşmektedir?
Bandırma'nın çekilmesiyle ilgili karar dahi almayan Federasyon ve ancak bu şekilde doğacak bir hak için ek süre verilmesi gerekirken, bir günde Kulübümüzden beklediği nedir? 
Gerekli süreler verilerek, bir kaç gün beklemek yerine , BSL nin bir eksik takımla oynatılmasına neden müsade edilmiştir? 
Eğer bir eksiklik var ise Talimatlara göre tarafımıza süre verilmesi gerekirken neden verilmemiştir? 
Eksik olan her ne ise hangi BSL takımında mevcuttur? Federasyon Başkanının yurt dışında olduğu ve katılmadığı bir toplantıyla bu kadar mühim bir karar niye aceleyle alınmıştır? 
Tek isteği basketbol oynamak ve Denizli’ de basketbolun sevilmesini sağlamak olan Kulübümüz hem mantığa hem hukuka aykırı olan bu karara karşı tahkime gitme kararı almıştır..."
 

Editör: TE Bilişim