Denizlili Bisiklet Takımı 10 kişilik kafileyle gittiği Sivas’ta ki Yol Bisikleti Türkiye Şampiyonasından, Mehmet Erken’in üstün performansıyla Yıldızlar Genel Klasmanda altın madalya ile döndü.

Türkiye Bisiklet Federasyonun faaliyet programında yer alan Yol Bisikleti Türkiye Şampiyonası, 28-31 Temmuz 2016 tarihinde 193 erkek, 48 bayan sporcunun katılımıyla Sivas’ta yapıldı.

İlimizi Antrenör Hakan Yıldırım nezaretinde, Mehmet Erken, Süleyman Urcu, Osman Sarı, Süleyman Pişken, Yahya Aydoğdu, Emirhan Aydın, Enes Gez, Abdullah Efe ve Metin Arslanhan’dan oluşan 10 kişilik kafile temsil etti.

 

PEDALLAR ZAMANA KARŞI DÖNDÜ

Oldukça sıcak havada yapılan, çekişmenin ve heyecanın yüksek olduğu yarışlar Zamana Karşı yarışları ile başladı. Sporcuların tek tek start alarak ortalama 200 kalp atımıyla yarıştıkları, rakibinin yanı sıra kendi iradesiyle mücadele ettikleri 12 km’lik Zamana Karşı yarışını Mehmet Erken, 15.13dk. derece ile 47 km/s’lik müthiş bir zamanla geçerek bir kez daha Türkiye Şampiyonu oldu.

Denizlili Sporcu Mehmet Erken, 2014 yılında ki Zamana Karşı Türkiye Şampiyonluğunun ardından, bu yılda şampiyonaya damga vurarak başarısının tesadüf olmadığını kanıtlamış oldu.

Denizlili diğer sporculardan bu dalda derece beklenilen Süleyman Urcu, sağlık sorunu yaşamasına rağmen parkuru 16.23 dk’da tamamladı ve yedinci oldu. Osman Sarı ise teknik arıza nedeniyle yarışı tamamlayamadı.

 

MEHMET ERKEN TEKERLEK FARKIYLA

Şampiyonanın son günü zorluk derecesi yüksek ve tırmanışlarla dolu parkurda 100 km’lik yol yarışı yapıldı. Son anları büyük bir çekişmeye sahne olan yarışın sonlara doğru 3km uzunluğunda ki tırmanış etabı sporcuların kaderini belirledi. Genel Klasman birinciliği için yarışın bitişine kadar bu grupta tutunmayı başaran Mehmet Erken tekerlek farkıyla yarışı üçüncü tamamladı.

 

GENEL KLASMANDA ALTIN MADALYA DENİZLİ’YE GELDİ

Şampiyonanın ardından ortaya çıkan tabloda, 2000-2001 doğumlu Yıldızlar A kategorisinde Denizlili Mehmet Erken 03.05.24 saatlik derecesiyle Genel Klasmanda Türkiye Şampiyonu oldu. Milli sporcumuz Süleyman Pişken ise 130 km’lik Gençler yarışında şansızlık yaşayarak kazaya karıştı. Gidonu ve jantı kırılmasına rağmen yarışı tamamlamasını bilen Pişken, Konyalı sporcuların ilk üçte yer aldığı Gençler kategorisinde 26. oldu.

Editör: TE Bilişim