PTT 1'inci Lig'de otoritelerin "düştü" gözüyle baktığı Denizlispor, yeni teknik sorumlu Koray Palaz yönetiminde oynadığı iki maçı da kazanarak kurtuluş ışığını yakarken, bu hafta düşme hattındaki rakiplerin tümünün puan kaybetmesi yeşil siyahlıların sevincini ikiye katladı.

Ateş çemberindeki diğer takımlardan Karşıyaka, Şanlıurfaspor ve Kayseri Erciyesspor'un berabere kaldığını, 1461 Trabzon'un ise yenildiğini hatırlatan Basın Sözcüsü Yasin Özpek, "Futbol Federasyonu'nun, mali disipline uymadığımız için verdiği 3 puan silme cezasını bu hafta telafi ettiğimize inanıyorum. Çıkışımız devam edecek" dedi.

İlk teknik direktörlük deneyimini Denizlispor'da yaşayan Koray Palaz'la anlaştıklarında kendilerini eleştirenlerin, son iki haftada gereken cevabı aldıklarını sözlerine ekleyen Yasin Özpek, "Biz Koray Hoca ile iki yıl önce de anlaşmak istemiş ancak kısmet olmamıştı. Ne kadar doğru karar verdiğimiz ortaya çıktı. Futbol eğitimini İngiltere'de alan Koroy Palaz'ın, Denizlispor'un ligde kalmasını sağlayacağına inanıyoruz" dedi.

Öte yandan cumartesi günü düşme hattındaki en yakın rakiplerinden Şanlıurfaspor ile karşılaşacak Denizlispor, bu maçı kazanıp 3'te 3 yapmayı ve tehlikeli bölgeden çıkmayı hedefliyor.

 

RECEP NİYEZ VEZALI LEANDRİNHO GÖREVE

Son haftalarda Denizlispor'un en formda isimlerinden biri olarak dikkat çeken Recep Niyaz'ın, Şanlıurfaspor maçı öncesi cezalı durumu düşmesi, teknik heyetin neşesini kaçırdı. Karşıyaka ve Giresunspor galibiyetinde baş rolü oynayan genç futbolcunun yerine sakatlığı yüzünden iki haftadır forma giyemeyen Leandrinho'ya "Hazır ol" emri veren teknik sorumlu Koray Palaz, "Recep'in yokluğu bizim için büyük dezavantaj. Ancak Leandrinho'yu bu maça hazırlayacağız. Gününde bir Leandrinho, Recep'in yokluğunda bize büyük katkı yapar" ifadesini kullandı.

 

DEVE GÜREŞLERİNDEN 225 BİN TL HASILAT

Denizlispor yararına pazar günü düzenlenen deve güreşlerinde 15 bin bilet satıldığı ve bürüt 225 bin TL hasılat elde edildiği öğrenildi. Organizasyonu yürüten Asbaşkan Mehmet Uz, "4 bin kişilik Geleneksel Spor Tesisleri'nde gerçekleşen deve güreşlerini yaklaşık 10 bin kişi izledi. Buna karşılık promosyonlar dahil olmak üzere 15 bin bilet satıldı. 225 bin TL bürüt hasılattan kesintiler ve masraflar çıktıktan sonra tatmin edici bir gelir elde edileceğini düşünüyorum. Bu parayı Şanlıurfaspor maçı öncesi futbolculara dağıtıp, morallerini yükseltmek istiyoruz" diye konuştu.

DHA-Spor - Türkiye-Denizli - Ferah IŞIK

Editör: TE Bilişim