Ferah IŞIK/DENİZLİ,(DHA)- DENİZLİSPOR'da henüz 6 ay önce göreve gelen yönetim kurulu, ara transfer ve takımın ikinci yarıdaki giderleri için kaynak bulamayınca olağanüstü genel kurul kararı aldı. Yeşil siyahlı camia, 22 Ocak'ta sandık başına gidecek. Kongrede kimin aday olacağı, yönetim listesi çıkıp çıkmayacağı belirsiz. Denizlispor'da eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin kulübe kaynak yaratmak için göreve getirdiği, ancak geçtiğimiz günlerde, "Pilimiz bitti" açıklaması yapan akil adam Abdülkadir Uslu'nun da görevini bırakacağı iddiası sürüyor.

 

Yeşil siyahlı kulüpte 3 Temmuz'da gerçekleşen kongrede başkanlık görevine getirilen Mustafa Şavluk, bu süreçte borcu 25 milyon TL'den 18 milyon TL'ye indirdiklerini söyledi.

 

Başkan Mustafa Şavluk, kongre kararıyla ilgili, "Kulübün giderlerinin karşılanması bir yana, stok borçların ödenmesi, sezonunun ikinci yarısı için futbol takımımıza transfer yapılması noktasında yönetim olarak tıkandık. Artık göreve devam edemeyiz" diye konuştu.

 

Eski başkanlardan Hasan Kıbrıslıoğlu kararı, "Büyük bir kaosun içindeyiz. Akil Adam Abdülkadir Uslu'ya destek sözü verenler sözlerini tutmadı. Gelecek konusunda karamsarım" diye değerlendirdi.

 

Yine eski başkanlardan Süleyman Urkay ise, "Bunların olacağını söylemiştim. Hiçbir kulüpte tüm kararları alan, yönetimin üstünde bir akil adam sistemi yok. Son kongrede aday olmayı düşünüyordum ama önümü kestiler. Bu seçimde aday değilim" dedi.

 

YALÇIN TAKIMI KORUYACAK

Denizlispor teknik direktörü Ali Yalçırn, PTT 1'inci Lig'de düşme hattında yer alan takımının kongre gelişmelerinden olumsuz etkilenmemesi için çalışacaklarını söyledi. Yalçın, "Denizli'nin dinamiklerinin harekete geçmesini diliyorum. Biz gelişmelerden olumsuz etkilenmemeye çalışacağız. 22 Ocak'ta yeni yönetim oluşturulmalıdır. Eğer transfer yapılmazsa bile mevcut kadroyla başarılı olmak için elimizden geleni yaparız" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim