Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde düzenlenen Türkiye Bedensel Engelliler Bilek Güreşi sona erdi. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) desteğiyle Eceabat Mehmet A Salonu'nda gerçekleştirilen şampiyonaya, 30 ilden toplam 123 sporcu katıldı. Kadın ve erkek sporcular, bedensel engelliler oturarak, ayakta, sağ-sol kol ampute ve 2 kategorilerinde mücadele etti. Yarışmalarda dereceye giren sporculara madalyaları verildi. Denizli’den şampiyonaya katılan Servet Oğuzhan Diker 2. olarak gümüş madalyaya layık görüldü.

Çanakkale’de düzenlenen Türkiye Bedensel Engelliler Bilek Güreşi Şampiyonası’na Denizli’den %84 engelli Denizli Bedensel Engelliler Spor Kulübü Sporcusu Servet Oğuzhan Diker katıldı. Şampiyonada sağ kol ampute kategorisinde 2.olan sporcu Diker gümüş madalyaya layık görüldü.  

Türkiye Bedensel Engelliler Bilek Güreşi Şampiyonası’na Denizli’den ilk ve tek katılımcı olan 28 yaşındaki Servet Oğuzhan Diker Denizli’yi orada temsil etmenin gururunu taşıdığını söyledi.

ENGELLİLER DAHA ÇOK HAYATA KARIŞMALI

Denizli Engelliler Spor Kulübü Başkanı Ramazan Altuğ Çanakkale’de Denizli’yi temsil eden Servet Oğuzhan Diker’i tebrik ederek “Denizlili bir sporcumuzun Türkiye Bedensel Engelliler Bilek Güreşi Şampiyonası’nda Denizli’yi temsil etmesinin gururunu yaşıyoruz. Engelli vatandaşlarımızın böyle başarılara imza atmasını istediğimiz ve Denizli’de böyle bir kulübün eksikliğini hissettiğimiz için Denizli Engelliler Spor Kulübü’nü kurduk. Engelli vatandaşlarımızın daha çok hayata karışmasını, daha büyük başarılar elde etmesini hedefliyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim