Gençlik ve Spor Bakanlığı amatör spor faaliyetlerinin teşvik edilmesi ve desteklenmesi amacıyla tüm yurtta spor kulüplerine maddi yardımlarını sürdürüyor. Denizli’de 21 Haziran Perşembe günü Çatalçeşme Oda Tiyatrosunda yapılan Amatör Spor Kulüpleri Değerlendirme Toplantısında daha önceden tescil işlemini yaptıran 64 spor kulübü farklı miktarlarda yardıma hak kazandı.

64 AMATÖR SPOR KULÜBÜ’NE 331.000 TL

Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun yaptığı çalışmalar sonunda maddi yardıma talepte bulunan kulüplerin başvuruları 4 Haziran tarihine kadar alındı. 2017-2018 sezonunda faal olup, Türkiye Futbol Federasyonundan tescilli olan ve 4 Haziran tarihine kadar faaliyet yapacakları branşı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne tescil işlemini yaptıran kulüpler programda yerini aldı.

BAKAN ZEYBEKÇİ TAKDİM ETTİ

Programa Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Vali Yardımcısı Halil Canavar, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Amatör kulüplerin temsilcileri ve milli sporcular katıldı. Gençlik Spor Bakanlığı adına maddi yardım çekini İl Müdürü Ahmet İbanoğlu ile Denizli ASKF Başkanı Feyyaz Ceşen’e Bakan Zeybekçi takdim etti.

'Malzemem Yok, Salonumuz Yok Mazeret Değil. Yeter Ki Spor Yapmak İsteyin’

Programda konuşma yapan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, spor yapmak isteyen gençlere gerekli imkanların verildiğini belirterek, "Yeter ki siz spor yapın. Yeter ki siz spor yapmak isteyin. 'Malzemem yok', 'salonumuz yok' mazeret değil. Allah'ın izniyle bunların hepsini sağlamak, bunların hepsini gerçekleştirmek, bizim boynumuzun borcu." dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim" sözünü hatırlatan Zeybekçi, sporcu olmakta eğitimin önemli bir yere sahip olduğunu, sporun derslerden sonra gelmesi gerektiğini aktardı. Spor kulüplerinin yapılandırılmasına da değinen Zeybekçi, "Türkiye'deki spor kulüpleriyle ilgili de ekonomik anlamda kulüplerimizin şu anda ki borçluluk yapısıyla ilgili yönetimlerin sorumlu hale gelmesi mutlaka gerçekleştirilmeli." dedi.

Programın devamında Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında başarılı olan, dereceler elde eden milli sporculara çeşitli ödüller takdim edildi. Futbol İl Temsilcisi Musa Coşkun, programın sonunda sezon değerlendirmesini içeren bir sunum yaptı.

Editör: TE Bilişim